PUBLICITAT

El Govern defensa la legalitat de la pròrroga

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ahir a la tarda. Foto: ANA

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va explicar que el Reglament d'aplicació de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques en cap cas està envaint competències ni incorre en cap il·legalitat. Segons el portaveu, el Govern actua de forma responsable preveient els mecanismes que permetran que l'administració segueixi funcionant en cas que no s'aprovi el pressupost i concedint la pròrroga. A més, va assegurar no tenir coneixement que la Sindicatura tingui cap neguit en relació al Reglament i va dir que, en cas que arribés a mans de la justícia, s'acataria la decisió.

El document entregat als mitjans de comunicació al·lega que el Reglament pretén «minimitzar les possibles interpretacions» de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques. A més, s'explica que només prorroga els crèdits definitius aprovats durant el 2010. D'aquest grup, només es traspassaran els que fan referència de despeses corrents que tenen continuïtat en el període de pròrroga pressupostària de l'exercici 2011. D'aquesta manera, no afecta als crèdits que fan referència a atencions finalitzades el 2010.

Segons el portaveu de l'Executiu, el Govern actua de forma responsable en donar resposta a una situació atípica, preveient els mecanismes que permetran que l'administració general segueixi funcionant en cas que no s'aprovi el pressupost. Bartolomé va dir que les diverses persones de la mateixa administració a les que ha demanat el parer li han assegurat que és un reglament neutre, sense càrrega política i de funcionament.

sense constància de cap neguit / A més, Bartolomé va assenyalar que no hi ha coneixement que la Sindicatura tingui cap neguit en relació al text, i va remarcar que la resposta de l'Executiu a les possibles inquietuds és la informació. Segons Bartolomé, l'explicació donada hauria de calmar totes les persones que volen «veure-hi més enllà de l'evidència tècnica».

Pel que fa a la possibilitat que el Reglament d'aplicació de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques pugui finalitzar davant de la Justícia, Bartolomé va indicar que s'acataria la decisió que prengués la justícia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT