PUBLICITAT

ApC plantejarà una moció de censura si el Govern continua negociant unilateralment l'acord monetari

  • Nomen no vol que el Govern segueixi "posant Andorra en una situació de risc i de conflicte"
  • Bartolomé assegura que s'informarà a tots els grups parlamentaris
EL PERIODIC
ANDORRA LA VELLA


12012011_apc
Els consellers generals d'ApC, Josep Maria Bringué i Eusebi Nomen, a l'inici de la roda de premsa d'aquest dimecres a la tarda a la casa del Benefici. Foto: ANA / A.R.
El president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, ha anunciat que si el Govern "continua posant Andorra en una situació de risc i de conflicte" amb Europa, negociant amb les autoritas econòmiques europees l'acord monetari sense tenir el suport suficient parlamentari per ser ratificat, "haurem de plantejar una moció de censura". De tota manera, el líder d'ApC ha recordat que per fer-ho són necessaris els vots de sis consellers generals, per la qual cosa ja hauria prospectat amb Coalició Reformista aquesta possibilitat. Segons Nomen, el cap de Govern no vol dissoldre el Consell General i "vol mantenir-se en el càrrec fins l'adopció d'aquest text" (l'acord monetari) actuant d'una forma temerària ja que "pot enfrontar el Principat amb Europa".
El líder d'ApC ja ha avançat que el seu grup no votarà a favor de la ratificació de l'acord tal com ara està plantejat. Nomen ha desvetllat aquest dimecres en roda de premsa que el proper dia 26 de gener es reuniran a Brussel·les la comissió negociadora sobre l'acord monetari que ha de signar Andorra amb Europa per deixar tancat el text. La comissió negociadora està formada per part d'Andorra pel ministre d'Exteriors, l'ambaixadora Eva Descarrega, un equip tècnic del ministeri de finances i un professor de la Universitat de Barcelona, i encara no se sap si hi formaran part els representants dels coprínceps.
Les negociacions sobre l'acord monetari continuen endavant, i segons ha informat el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, l'Executiu no pretén treballar a esquenes de ningú, sinó que s'informarà a tots els grups parlamentaris de les reunions que es mantinguin. El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en resposta a les crítiques fetes per Andorra pel Canvi per la presumpta reunió programada per al 26 de gener per tancar l'acord a Brussel·les. El portaveu del Govern ha titllat de "notícia amb clau electoralista" l'anunci d'ApC. Bartolomé ha recordat que el Govern continuarà treballant fins al final, però no ha volgut donar dates ni confirmar o desmentir si la data del 26 de gener és certa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT