PUBLICITAT

La comissió fixa en els 200 milions el topall del fons de garantia de dipòsits

  • El Projecte de llei de pressupost 2011, llest per a la seva votació en el si del Consell
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El reformista Jaume Serra i el socialdemòcrata Jordi Font, a la sala dels passos perduts de la Casa de la Vall. Foto: TONY LARA

la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost va tancar ahir el treball d'esmenat al projecte de llei per a la creació d'un fons de garantia de dipòsits per a les entitats bancàries, després que prosperés per unanimitat l'esmena que els reformistes havien introduït per tal d'establir un topall en l'augment progressiu d'aquesta partida global. Concretament, i segons va explicar el conseller del grup parlamentari reformista Amadeu Rossell, la comissió va acceptar un topall de 200 milions d'euros, amb la qual cosa, a partir de la dotació inicial de 100 milions que preveu el text i que ha de ser nodrida de manera proporcional pels diferents bancs, els augments del 0,06% anuals dels mateixos recursos gestionats tindran un varem màxim.

D'aquesta manera, l'articulat que conclou les mesures impulsades per a possibilitar l'obertura i homologació de la banca andorrana als estàndards del seu entorn podrà ser aprovada a la pròxima sessió del Consell General, la data de la qual encara no ha estat programada per part de la Sindicatura.

el pressupost, també a punt / La comissió va tancar també ahir a la tarda l'esmenat del projecte de llei de pressupost 2011, després que les tres esmenes presentades pel grup socialdemòcrata prosperessin amb el sí dels consellers d'aquesta formació i l'abstenció de CR i ApC. Així, i amb el rebuig que es va fer de les dues esemenes a la totalitat presentades per les dues formacions de l'oposició, l'aprovació dels comptes serà pràcticament impossible, segons apunten les posicions divergents.

Amb els dos articulats a punt –projecte de llei de garantia de dipòsits i projecte de llei de pressupost 2011–, l'últim tema pendent de la legislatura serà el de l'aprovació de l'increment de les taxes sobre el tabac. De fet, aquest projecte de llei va ser ahir acceptat a tràmit parlamentari per part de Sindicatura per la via d'urgència, situant com a data màxima per a la presentació d'esmenes el dia 21 de gener. En aquest sentit, Rossell va manifestar que el grup parlamentari ha d'analitzar «l'afectació que el text tindrà sobre el mercat» per tal que l'impacte de la mesura no sigui perjudicial per a l'economia nacional. Tot i això, la rebaixa fins a un increment del 0,29% podria ser suficient.

final de legislatura amb polèmica / Tot apunta a que els tres projectes de llei seran tractats en una mateixa sessió que, de fet, serà la que marqui la constatació de la no aprovació dels comptes i la conseqüent dissolució del Consell General per part del cap de Govern, Jaume Bartumeu. Donat que entre el 24 i el 28 de gener no es podrà habilitar cap sessió per l'absència de la delegació que viatjarà a Estrasburg, la sessió hauria de ser divendres de la setmana vinent o bé la setmana del 31 de gener al 4 de febrer.

Aquest procés per finalitzar la legislatura conviurà amb la polèmica, ja que, segons va afirmar Rossell, el grup reformista també qüestiona, com ja fa ver ApC, l'activació de les dotzenes parts feta per l'Executiu. En aquest sentit, el grup parlamentari va demanar ahir a la Sindicatura que analitzi la legalitat d'aquesta acció, de la qual CR té dubtes de legalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT