PUBLICITAT

Tres anys de pena per introducció de coca al país

  • El batlle declara culpables a 2 persones més en la mateixa operació de droga
C.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sala de la Batllia. Foto: ONA MORANTE

El Tribunal de Corts va dictar sentència ahir per a un home, acusat d'introduir cocaïna al Principat i també consumir-la. Davant dels fets, el batlle va decretar una pena de tres anys de presó, dos dels quals ferms, i la resta condicionats a seguir un tractament de desintoxicació.

Els fets es van produir el 26 de maig de l'any passat, després que la Policia de la Duana trobés al vehicle de l'inculpat un total de 25 grams de cocaïna. L'home va explicar que l'havia adquirit a la localitat de Mollet del Vallès per un preu de 700 euros, i que pretenia vendre-la per 1.000 euros a una segona persona.

Els delictes han estat considerats pel Tribunal de Corts com a delicte major d'introducció de droga tòxica i un delicte menor de consum en locals públics. A més dels tres anys de pena, agreujada perquè era reincident, l'autor dels fets haurà de pagar una multa de 1.000 euros. La fiscalia havia demanat per aquest cas una pena de quatre anys de presó i una multa de 2.000 euros.

dos culpables més / La mateixa sentència dictada ahir pel tribunal va contemplar a dos persones més, també declarades culpables. Per una banda, l'home que havia d'adquirir els 25 grams de cocaïna. Durant la vista aquest segon processat va assegurar que l'adquisició de la droga era per consum propi, ja que tenia una important addicció i podia arribar a consumir fins a 12 grams de cocaïna en un sol dia. L'home havia deixat de consumir anys enrere però hi havia tornat després d'endegar un negoci nocturn al Tarter.

Però la versió no ha convençut al tribunal, ja que ahir el va considerar culpable d'un delicte major d'importació de droga destinada a la venda, així com d'un delicte menor de venda de droga i de consum en llocs públics. La pena imposada és de dos anys de presó, 18 dels quals ferms, 1.000 euros de multa i 10 anys d'expulsió del Principat. La pena imposada és força més baixa que la sol·licitada pel Ministeri Fiscal, que era de quatre anys i mig de presó i una multa de 2.000 euros.

Finalment, la tercera persona que va rebre sentència ahir era un dels treballadors del local nocturn del comprador de droga. Aquest empleat va reconèixer haver vengut a l'aparcament del local durant la nit, malgrat que durant la vista va assegurar que el que venia no era cocaïna, sinó cafeïna, motiu pel qual no podia ser processat per vendre droga tòxica. Això sí, el processat va reconèixer que venia aquesta mercaderia simulant que era cocaïna.

Les anàlisis pertinents, però,van determinar que realment era cocaïna, i el batlle va considerar que el processat mentia al assegurar que pensava que era cafeïna. Per tot, el va declarar culpable d'un delicte major de possessió de droga tòxica i de venda de droga. La pena imposada és de 18 mesos de presó, quatre dels quals ferms, així com dos anys d'expulsió del Principat i una multa de 600 euros.

D'altra banda, ahir també es va dictar sentència per un home implicat en una baralla. El Tribunal de Corts el va absoldre d'un delicte major de lesions doloses però el va considera responsable d'una contravenció penal. La pena, dos mesos d'arrest nocturn condicional.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT