PUBLICITAT

Esteve, millor que Vidosa en els primers tests de la Copa del Món

  • El número u acaba el descens a gairebé tres segons del jove esquiador, però sense molèsties a l'esquena
EL PERIÒDIC
WENGEN

Periodic
Esteve, en el descens dels Campionats de França del març de la temporada passada. Foto: FAE

La sana rivalitat entre Kevin Esteve i Roger Vidosa va viure ahir el seu primer capítol de la temporada en la Copa del Món. L'estació de Wengen (Suïssa) va rebre els primers entrenaments oficials de descens, i en ells van quedar clares dues coses. La primera, que Esteve és més ràpid en descens, el que demostra a més que és la seva especialitat: va ser 52è, mentre que Vidosa 59è; la segona cosa clara és que l'esquena de Vidosa va respondre a la perfecció, sense molèsties i amb bons auguris per a la gran cita del cap de setmana.

El descens el va guanyar l'italià Christof Innerhofer amb un temps de 2min 34,07s. Ja avisava el dia anterior el tècnic andorrà, Xavi Bellsolà, de la gran dificultat de la pista de Wengen: es fa realment molt llarga amb més de dos minuts i mig de cursa. Esteve va marcar el 52è millor temps amb un crono de 2min 42,49s, mentre que Vidosa, el 59è, va parar el rellotge en 2min 45,32s.

L'ANÀLISI DE XAVI BELLSOLÀ / El tècnic de la FAE que acompanya els esquiadors a Wengen és Xavi Bellsolà. Aquest va analitzar ahir la cursa: «El balanç és correcte en una pista complicada i difícil d'esquiar, l'important és agafar confiança i anar millorant en els propers entrenaments». Respecte a l'actuació de Kevin Esteve, Bellsolà va dir que el jove esquiador «té alguns passos mitjans bons, on marca el 38è temps o el 42è temps en els dos trams de la part alta de la pista», tot i que després «perd temps en la part baixa». Amb tot, per al tècnic «això ho pot millorar».

Pel que fa a l'actuació de Roger Vidosa, Bellsolà va dir: «S'ha mantingut durant tota la baixada bastant regular, és un bon senyal que arribi a baix sense molèsties a l'esquena, i segur afronta la cursa amb més confiança». Avui, nous entrenaments.

Si bé Roger Vidosa i Kevin Esteve estan immersos en la lluita per la Copa del Món, semblant és el paper de l'equip masculí en la Copa d'Europa que es disputarà els pròxims dies a l'estació austríaca de Patscherkofel. Allà hi són Nil Ruiz i Marc Oliveras, altres dos esquiadors de la FAE que estan agafant molt protagonisme i que disputen entre sí els millors temps de l'equip júnior de la federació, el que beneficia també en la progressió d'ells mateixa i de la resta de l'equip.

Ahir es van disputar els entrenaments oficials del descens de la Copa d'Europa. Oliveras va sortir amb el dorsal número 87 i va aconseguir la 53a posició final amb un temps de 1min 33,47s. Per la seva part, Ruiz, que va sortir amb el dorsal 103, va ser finalment 69è amb un crono d'1min 34,48s. Amb tot, els temps dels dos esquiadors va estar una mica lluny dels primers: el guanyador va ser l'eslovè Bostjan Kline, amb 1min 29,94s.

Avui es disputa un segon entrenament oficial, on els andorrans hauran de corregir petites errades de trajectòria que ahir els hi van fer perdre temps. La competició serà demà i demà passat en descens.

La número u de l'esquí femení ha de mantenir la calma. Durant uns dies haurà de mantenir repòs absolut per culpa d'un procés gripal que la va obligar ahir a quedar-se fora de competició. Mireia Gutiérrez ahir tenia previst en el seu calendari disputar un eslàlom FIS a l'estació suïssa d'Adelboden. L'andorrana havia arribat a la cita amb les bones sensacions que li van quedar després de ser 16a a l'eslàlom de la Copa d'Europa que va disputar el passat diumenge a San Sebastian (Àustria).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT