PUBLICITAT

220.000 vehicles van entrar per les fronteres en dates nadalenques

  • Els dies de major afluència van ser el 26, 27 i 30 de desembre i el 2 de gener
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Trànsit a l'avinguda Tarragona, en dates anteriors. Foto: TONY LARA

El Departament de Mobilitat va registrar l'entrada de 220.000 vehicles entre el 23 de desembre i el 9 de gener, una xifra molt similar a la dels últims cinc anys. D'aquest total, 155.000 van accedir per la frontera del riu Runer, mentre que 65.000 ho van fer pel Pas de la Casa, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat a causa del bon estat dels accessos per manca de nevades. El cap d'Àrea de Mobilitat i Seguretat Viària, Jaume Castells, va indicar ahir a l'ANA que els dies amb major afluència d'entrada han estat el 26, 27 i 30 de desembre i el 2 de gener, mentre que els dies més complicats de sortida han estat el 29 i 30 de desembre i el 7 i 8 de gener.

Durant la campanya nadalenca, Mobilitat ha registrat xifres d'afluència de vehicles similars a les dels últims anys. Sense comptar aquest últim cap de setmana la xifra ascendeix a 197.000, molt similar als 200.000 registrats durant les mateixes dates del Nadal passat. Castells va assegurar que el comportament del trànsit durant aquests dies ha estat en la línia dels últims cinc anys, si bé el 2006 i el 2007 es van registrar un nombre superior de vehicles.

La setmana més forta a nivell d'entrades va ser la d'entre Nadal i Cap d'Any, període durant el qual van entrar gairebé 90.000 vehicles. El dia més fort va ser el 30 de desembre amb 17.000 vehicles, seguit del 2 de gener amb 16.000 i del 26 i 27 de desembre amb 15.000 cadascun. En canvi, el dia més fluix acostuma a ser el 25 de desembre.

Pel que fa a les sortides, Castells va explicar que, aquest any, una part dels visitants ha allargat les vacances fins passat Reis, ja que els dies més forts de sortida han estat el 29 i 30 de desembre però també el 7 i 8 de gener.

Satisfacció dels hotelers /Entre Nadal i Cap d'Any, l'ocupació hotelera es va situar entre el 75 i el 100%, tal i com va avançar aquest rotatiu, mentre que durant el segon període, entre Any Nou i Reis, va ser entre el 85 i el 100%. Tal com va explicar el portaveu de les associacions d'hotelers, Antoni Azurmendi, durant el primer període l'afluència ha estat bona tot i que a últim moment ha costat omplir forats i vendre el Cap d'Any. La segona part ha anat una mica millor, i s'han superat les expectatives perquè el volum de turistes s'ha allargat més enllà del dia de Reis, sent el 7 de gener un dels dies punta de demanda. Per aquest motiu, el balanç és satisfactori i l'activitat ha anat una mica millor que l'any passat.

D'altra banda, Azurmendi va valorat molt positivament la diversificació de clients que hi ha actualment i hi haurà durant les properes setmanes a Andorra. Entre setmana, el client majoritari és el rus, que ha pujat una mica, i l'anglès, que serà similar a l'any passat. A més, també es preveu que torni el client polonès que l'any passat va escollir Andorra per primer cop. Un dels mercats que visitaran per primer cop el país amb una quantitat considerable serà el turista d'Israel. Totes aquestes nacionalitats conviuran durant els caps de setmana amb els turistes de proximitat espanyols i francesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT