PUBLICITAT

Rivalitat per progressar

  • Nova lluita per una plaça a la Copa del Món entre Esteve i Vidosa, amb el número u amb problemes d'esquena
R. M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vidosa gestiona una de les portes a una cursa a Val d'Isère al 2010. Foto: ZOOM AGENCE

Aquesta setmana torna la Copa del Món d'esquí alpí i ho fa a Wengen (Suïssa) amb la presència de les dues primeres espases de l'esquí andorrà, Roger Vidosa i Kevin Esteve. Només un corredor del Principat pot competir per prova. La qüestió és important perquè a la primera cita, a Val Gardena, el número u d'Andorra no hi va córrer, i així Esteve no va tenir rival al descens, tot i que Marc Oliveras va ser l'elegit per la FAE per disputar el súper gegant. Ara, amb Vidosa a la llista, la rivalitat és màxima.

Només un dels dos podrà ser a la sortida de cada prova, i tot i que inicialment la FAE ja té repartides les proves del cap de setmana entre ells, els entrenaments oficials que comencen demà poden portar alguna sorpresa perquè la rivalitat sana entre els dos els fa exigir-se al màxim, el que repercuteix positivament en la progressió dels dos.

Així, segons va confirmar ahir l'entrenador Xavi Bellsolà des de Wengen, Vidosa en principi serà l'encarregat de defensar els colors andorrans a la súpercombinada de divendres i a l'eslàlom de diumenge, mentre que Esteve disputaria la seva prova estrella, el descens, que és on ja ha demostrat que gestiona millor les curses que no pas Vidosa.

L'ESQUENA DE VIDOSA EVOLUCIONA BÉ / Els problemes de Roger Vidosa a l'esquena han fet saltar les alarmes a la FAE, tot i que l'esquiador està recuperant-se bé. El dolor actual ha estat per una contractura, però els tècnics van confirmar ahir que té a veure, «i molt», segons Bellsolà, amb els problemes que va tenir fa més d'un any el massanenc amb l'hèrnia discal i que el van deixar fora de competició gairebé la temporada 2008-2009. «El Roger ha descansat quatre dies en què no ha esquiat, a més s'ha perdut la Copa d'Europa i això li donarà una motivació extra per tornar encara millor a la competició després de l'aturada obligada», va manifestar el tècnic. A més, Bellsolà va destacar que Vidosa va entrenar diumenge a Chamonix sense cap incidència, el que fa pensar en una total recuperació, tot i que en els pròxims dies durant els entrenaments oficials es veurà l'evolució real de la contractura.

LA RIVALITAT MILLORA EL RENDIMENT / Xavi Bellsolà va admetre ahir que el fet que Kevin Esteve lluiti per una plaça a la Copa del Món beneficia tant al mateix Esteve com a Vidosa, que ha d'esforçar-se més per obtenir el seu bitllet per competir: «Abans quan el Roger entrenava amb els francesos sabia que ja tenia la seva plaça assegurada, però ara aquella situació confortable ja no existeix perquè des dels Jocs de Vancouver que es va veure que en descens ja li feien ombra. Ara farà la prova corresponent qui estigui més fort».

Respecte a Esteve, Bellsolà va destacar el seu procés d'aprenentatge: «Després del súper gegant de la Copa d'Europa està una mica decebut perquè volia haver fet molt més -va ser 42è- i sap que entre els 30 primers hagués pogut estar». «Ara», hi va afegir el tècnic, «ha d'utilitzar la Copa del Món per agafar experiència».

«UNA VEGADA A LA PORTELLA...» / La rivalitat entre Esteve i Vidosa va ser analitzada ahir per Bellsolà en termes de «sana competitivitat esportiva». La relació entre els dos esquiadors és excel·lent i tots dos aprofiten la pressió de l'altre. «Ara bé, un vegada són a la portella, els dos van a tope».

Avui comencen els entrenaments a Wengen fins dijous, per entrar en competició divendres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT