PUBLICITAT

Coma li torna la moneda a Despres i augmenta l'avantatge

  • El resident és segon en la 8a etapa a 1min 55s del català, que lidera la general amb 9min 19s d'avantatge
EL PERIÒDIC
COPIAPO

Periodic
Despres segueix amb la seva particular persecució de Coma a la general. Foto: AFP / DANI GARCIA

El Ral·li Dakar és una lluita entre dos. Si el dia anterior Cyril Despres havia esgarrapat 1min 24s a l'espanyol Marc Coma, ahir va ser el català el que li va tornar la moneda al francès amb una victòria a la vuitena etapa i un avantatge a la línia de meta d'1min 55s, el que deixa la general gairebé com estava, amb Despres segon a 9min 19s.

La cita amb la particular batalla contra el crono de Despres tindrà avui un nou capítol, atès que Coma està mostrant-se molt sòlid en els punts claus del Dakar, com ahir, on hi havia una especial molt dura de 508 quilòmetres i molts perills. De fet, el portuguès Paulo Gonçalves va haver de ser evacuat amb trencament d'espatlla, quan lluitava per ser entre els deu primers de la classificació general.

DESPRES PEGA PRIMER / La vuitena etapa va començar amb el xilè Chaleco López obrint pista però amb Cyril Despres fent els millors temps en els primers quilòmetres. Al 45, el resident treia 14s a Marc Coma, però la història a partir d'aquí es va capgirar en favor del català, que ja en el quilòmetre 77 superava Despres per només 5 segons.

DOMINI FINS EL FINAL DE COMA / El domini de Coma des d'aquest punt va ser demolidor. No es va deixar esgarrapar gairebé ni un segon, i així a partir del quilòmetre 118, quan ja anava destacat per davant amb 1min 43s de marge, la classificació pràcticament va ser la mateixa fins el final, amb Despres al darrere sempre entre el minut i els dos minuts de pèrdua, i amb López cedint encara més minuts en la tercera posició.

En el segon punt de control (km 143), Coma va fer un crono 1min 44s millor que Despres, mentre que en el quilòmetre 155 ja era de 2min 12s. Cent quilòmetres més tard (250), Despres havia recuperat terreny fins 1min 49s, però en el 283 de nou fregava els dos minuts amb 1min 56s. En el punt de control número 4 (km 376), la diferència s'havia reduït a 1min 36s, però de nou en el següent control, en el quilòmetre 417 pujava fins 1min 59s. L'etapa arribava a la part final i Despres perdia 1min 39s al 453, per arribar finalment amb 1min 55s de temps perdut.

SORTIDA EN LÍNIA DE DEU EN DEU / La 9a etapa del Dakar és una volta amb sortida i arribada a Copiapo, amb la principal peculiaritat en una sortida en línia amb els primers deu classificats, i així en grups. La tensió serà màxima per evolucionar entre les dunes, sobretot perquè a més l'organització ha catalogat aquesta etapa com de trampa, en la que hi ha molt a perdre. Els pilots hauran d'anar amb màxima intensitat i amb tots els reflexos. L'especial del dia, amb tot, és curta, de 235km, i potser aquí estigui el problema. L'enllaç serà de només 35km.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT