PUBLICITAT

Des d'Orient fins a internet

  • Finalitzades les festes, creix l'oferta de productes que els particulars posen a la venda: són els regals no desitjats
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Unes persones realitzen compres durant les festes de Nadal. Foto: EDUARD COMELLAS.

Han passat les festes de Nadal. Han estat dies de celebracions, de trobades familiars i generalment de molts, de molts regals del Pare Noel o dels reis Mags d'Orient. Alguns de molt preuats i difícils d'oblidar. D'altres, però, no s'adapten a les expectatives, gustos i maneres d'entendre la vida, o senzillament estan repetits. Conseqüència, s'acumulen a les estanteries i armaris de les llars, sense cap destinació ni possible ús.

Però les noves tecnologies i la proliferació de pàgines web que ofereixen a l'usuari l'opció de vendre els seus propis productes d'una manera senzilla i força ràpida està donant un gir en el camp dels regals no desitjats. Aquests presents nadalencs que sovint s'ignoren ara prenen un caire positiu, fins i tot en forma de quantia econòmica. I és que amb la fi de les festes de Nadal augmenten les persones que decideixen posar aquests presents no volguts a la venda, a l'espera que una altra usuari pugui donar-li un profit més positiu.

Pot ser una acció altruista, o una opció d'alliberar la llar d'espai, o fins i tot una qüestió econòmica. I és que hi ha persones que fan negoci dels regals no desitjats, pensant també en la situació de crisi i en la costa de gener, que tant preocupa als ciutadans.

Un exemple es troba al portal web busco.ad. Xavier Caballol, responsable de la pàgina creada l'any 2006, assegura que abans de les festes l'activitat estava baixant, però un cop finalitzada l'època nadalenca «estem notant un increment dels anuncis que es posen a la venda de l'ordre del 30%».

La constatació que aquesta pujada parteix dels regals que no volen ser utilitzats es demostra en la venda de joguines. «Durant l'any pràcticament no tenim cap joguina a la venda, cosa que ara sí que succeeix», assegura Caballol.

L'electrònica mana

A més de joguines, el que més s'està oferint al portal busco.ad aquesta darrera setmana són els productes d'electrònica, sobretot ordinadors portàtils, tot i que «el número 1 són els telèfons mòbils», explica Caballol. L'electrònica també és el que més es gestiona al comerç de Santa Coloma Crisis, on s'efectuen compravendes d'articles de segona mà, tal i com explica el seu encarregat, Francesc Pichel.

Tornant al portal busco.ad, disposa de 4.130 productes a la venda, dels quals 1.206 estan relacionats amb l'electrònica, seguit del grup oci i esports, amb 850 productes, i el grup motor, amb 612. A més de constatar un augment dels anuncis que es posen a la venda durant el Nadal, l'increment ha estat progressiu des de la creació d'aquest portal, un fet que demostra que els usuaris cada vegada tenen menys por a efectuar operacions per internet, ja sigui venent productes com comprant-los. Actualment aquesta pàgina rep 2.500 visites diàries, tal i com explica el seu responsable.

Les noves opcions donen valor a qualsevol tipologia de regals, i mostren que els més lletjos ja no són els més indesitjats. Si són més aviat lletjos, però fàcils de vendre per internet o en botigues de segona mà, llavors cap problema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT