Contundència a Oviedo

• El River fa el millor partit de la temporada amb 61 punts en els dos últims quarts i iguala el líder Clavijo, que perd
OVIEDO

?Piru' Ros i Matalí intenten impedir la cistella del nord-americà O'Leary, ahir al Municipal de Pumarín. Foto: LA VOZ DE ASTURIAS

El primer partit del 2011 del BC River Andorra va ser el millor de la temporada. Tan fàcil com mirar les estadístiques del matx, amb 125 punts de valoració total de l'equip, amb 103 punts al marcador, amb el rival a 30 de distància, amb un segon quart en què el FEVE Oviedo només va anotar 8 punts... Tot perfecte, tant que fins i tot el líder, el Clavijo, ahir va perdre per un punt, però va perdre, a la pista del Lan Mobel ISB (92-91), i així el River l'iguala al capdavant de la classificació. Jornada, doncs, rodona.

El River, amb tot, va començar el partit creant alguns dubtes quan no va aconseguir tallar el joc de l'Oviedo, dirigit als seus bombarders nord-americans -O'Leary i Ratzsch- i així els primers tres minuts van ser de crisi o anunci de crisi perquè els locals tenien el partit on volien, que era en l'intercanvi de cistelles. La qüestió primordial era aturar aquesta fase, i llavors a partir del minut 4 el River va canviar en defensa i amb molta més agressivitat no va deixar fer. Llavors els andorrans van agafar el ritme i la intensitat asturiana gairebé va començar a perdre força. Tot i que el primer quart va acabar amb igualtat (23-23), en el segon ja es va reflectir el treball quan el River va aconseguir deixar el FEVE amb només 8 punts anotats. Aquí la crisi ja era asturiana i no era un anunci de crisi, sinó hecatombe local. Al descans, el River guanyava 31-42 però amb la sensació de tenir el control.

En la represa, va arribar l'espectacle de la mà dels andorrans, que van començar amb el seu recital d'anotació, amb 31 punts en el tercer quart i altres 30 en l'últim període. Aquí el joc estava trencat en favor visitant, i llavors el matx va donar l'opció de sumar i sumar punts per parts de tots -Matalí 18, Johnson 17, Howard 12, Zamora 11, Pablo Sánchez 10, Holmes 20 i màxim anotador de l'enfrontament. L'Oviedo estava mort i el River tenia la seva 12a victòria de la temporada a la mà per igualar a la classificació el líder, un Clavijo que va perdre per només un punt contra els bascos del Lan Mobel ISB.

PEÑARROYA, MOLT SATISFET / El tècnic del River, Joan Peñarroya, es va mostrar molt satisfet «pel treball en equip que hem fet, perquè hem demostrat que som un equip amb totes les lletres, amb molt bon esperit». El tècnic va destacar els primers minuts del matx com «el pitjor del partit», però va valorar la rectificació dels seus jugadors, «amb una defensa més dura per tallar el joc del rival». Pel que fa al lideratge, on el River és ara colíder juntament amb el Clavijo, el tècnic català va dir: «La lliga no és gens fàcil, això és una cursa de resistència».