Esteve i Gutiérrez, sense res de cara a les Copes d'Europa

• Maeva Estevez debuta a la Copa d'Europa d'snowboard amb una 45a posició
WENGEN / SAN SEBASTIAN

Kevin Esteve ?vola' per sobre la pista de Val Gardena, durant la passada cita de la Copa del Món del desembre. Foto: ZOOM AGENCE

Cap bona notícia per a l'esquí alpí andorrà en les Copes d'Europa que es van disputar ahir. Kevin Esteve va acabar fora del traçat a Wengen (Suïssa), mentre que Mireia Gutiérrez no es va classificar entre les 60 primeres a la primera mànega de San Sebastian (Àustria). Amb tot, la bona nova va arribar de Puy Saint Vincet (França), on la debutant Maeva Estevez va aconseguir classificar-se 45a a la seva estrena a una Copa d'Europa d'snowboard (SBX). Un nou valor en alça.

Esteve va disputar ahir la seva segona jornada consecutiva a la Copa d'Europa de Wengen, però la sort no va estar amb ell i va acabar sortint-se a la part alta del recorregut del súper gegant. Així, el seu planning segueix dilluns -avui té descans- amb els entrenaments de descens per la Copa del Món, juntament amb Roger Vidosa -només hi ha una plaça.

Per la seva part, Mireia Gutiérrez va sortir a l'eslàlom gegant de San Sebastian, corresponent també a la Copa d'Europa, amb el dorsal 82, i això la va perjudicar perquè el mal temps -calor- va fer malbé la pista i va afectar a totes les esquiadores amb dorsal alt -de fet molt poques d'elles es van classificar per la segona mànega-, amb la qual cosa haurà d'esperar una nova oportunitat avui amb un eslàlom, també de Copa d'Europa. La Mimi havia d'haver-se classificat entre les 60 millors per ser a la segona ronda. El seu entrenador així va analitzar les condicions d'ahir: «Feia calor i la neu no ha aguantat».

EL DEBUT DE MAEVA ESTEVEZ / En snowboard cal destacar la 45a plaça de Maeva Estevez en el seu debut a una Copa de'Europa. Va ser ahir a Puy Saint Vicent, després que el dia anterior es guanyés per mèrits propis lluitar amb les millors del continent. De fet, ahir va aconseguir un crono en la seva actuació 4 segons millor que el de divendres. «La progressió de Maeva és correcta», va dir l'entrenador Pere Goicoechea, «està agafant experiència i la millora de temps entre els dos dies és considerable; el nivell d'aquesta cursa és molt alt. Avui disputa una nova prova FIS.

SOULIÉ SEGUEIX AL TOUR DE SKI / Pel que fa a l'esquí de fons, ahir es va disputar una nova cursa, la penúltima, del Tour de Ski on hi és Francesc Soulié. L'andorrà va ser 40è als 20km amb un crono de 1h 07min 59s a gairebé 10 minuts del guanyador. El suís Dario Cologna segueix líder de la general, on Soulié és 40è després que avui hi haguessin altres cinc baixes, tres per no sortir i dos per no acabar ahir. Avui es tanca el Tour amb els 9km.

OLIVERAS, QUART A VAL D'ISÈRE / L'equip masculí júnior d'esquí alpí va disputar ahir un súper gegant FIS a Val d'Isère, on Marc Oliveras va ser quart (41,89 punts FIS) a 15 centèsimes del podi. Artur Pallàs va acabar 38è amb 85,17 punts FIS; Ferran Huertas 52è amb 99,65. Nil Ruiz va ser desqualificat en saltar-se una porta.