PUBLICITAT

L'enllaç Peretol-Grandvalira serà una realitat en dos o tres anys

  • El nou snowpark acull més de 100 usuaris diaris en els primers dies d'obertura
EL PERIÒDIC
ENCAMP / CANILLO

Periodic
Esquiadors al Sunset, ahir. Foto: ANA

El Sunset Peretol, que va quedar oficialment inaugurat ahir, podria estar enllaçat amb el domini de Grandvalira en dos o tres anys. Així ho va indicar a l'ANA el director d'Activitats i Snowparks de Grandvalira-Saetde, Nadal Antor, que considera que la connexió amb el Pla de les Pedres dependrà de l'èxit de la nova zona de freestyle i també dels permisos.

De moment, el primer factor sembla que està assegurat, ja que durant els primers dies d'obertura, el nou snowpark ha superat totes les previsions i està acollint una mitjana d'entre 100 i 150 usuaris diaris. Saetde va llogar la temporada passada el terreny privat de la petita estació del Peretol, al nucli canillenc de Bordes d'Envalira, durant 12 anys.

L'hivern passat s'hi va fer una zona d'activitats d'aventura i de debutants que no va funcionar, i enguany es va decidir instal·lar-hi la primera zona de freestyle nocturna, que porta per nom Sunset Peretol. La idea va ser de Guillem Viladomat, fill del soci majoritari de Saetde, i ha resultat ser tot un èxit. El projecte, però, ha de culminar amb l'enllaç de la zona amb el domini de Grandvalira a través d'algun tipus de giny mecànic per tal que es convertís en una nova entrada a l'estació.

El Sunset Peretol es troba pocs metres per sota de la zona del Pla de les Pedres, on s'uneixen els sectors de Grau Roig i Soldeu. Antor va assegurar que el telecadira Pla de les Pedres-Saetde ja es va instal·lar preparat per si en un futur es decidia allargar-ho fins a peu de carretera. També hi ha la possibilitat de construir un telecadira independent, o fins i tot instal·lar un giny que connecti el Peretol directament amb Grau Roig. Mentrestant, l'opció per connectar amb l'estació és arrossegar els usuaris amb una màquina trepitjaneu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT