PUBLICITAT

El BSA celebra "els primers" deu anys remarcant el fet diferencial

  • Cassany i Oliu destaquen les virtuts de l'estreta relació entre l'entitat andorrana i la catalana
  • Bartumeu afirma que el sector financer sortirà reforçat de les reformes iniciades pel Govern
IAGO ANDREU
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cassany, Oliu i Roca escolten la intervenció de Pastor a l'acte que es va celebrar al Centre de Congressos de la capital, ahir al vespre. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Banc Sabadell d'Andorra vol seguir fidel als seus orígens --i als seus eslògans publicitaris-- i continuar sent un "banc diferent". Així ho van reafirmar tant el president de l'entitat, Robert Cassany, com el soci principal de l'entitat andorrana, el Banc Sabadell, per boca del seu president, Josep Oliu. Tots dos van glossar les fites aconseguides durant la primera dècada de vida de l'entitat en un acte al Centre de Congressos d'Andor- ra la Vella que va comptar amb les conferències de l'advocat català i pare de la Constitució espanyola, Miquel Roca, i del professor d'Economia d'IESE, Alfredo Pastor.

"Volíem ser fonamentalment un banc independent i domèstic, un banc per als andorrans, i no només per als clients espanyols", va afirmar Oliu recordant la posada en marxa d'un projecte que ell mateix va definir com a "difícil". El president del Banc Sabadell va fer un bon balanç dels primers deu anys des que es va posar en marxa l'entitat andorrana: una aposta arriscada en un "mercat madur" que s'explica per la voluntat de dur a terme" una manera diferent de fer banca", més orientada a la banca comercial que a la gestió de patrimonis a què està més avesada la banca andorrana. Oliu va tenir paraules d'agraïment cap a Cassany i també cap als principals directius de l'entitat, com ara Miquel Alabern --de qui va destacar "el mestratge i la contundència"-- i Josep Segura.

També Cassany va tenir bones paraules per al Banc Sabadell: "No podíem tenir un soci millor", va afirmar. El president del BSA va ressaltar el compromís de l'entitat per "fer banca país" i va destacar l'elevat nombre de socis andorrans --uns 800-- amb què compta el banc. Totes dues parts, l'andorrana i la catalana, van fer un balanç positiu de l'aliança que les uneix: "Andorra forma part de l'ADN de Catalunya", va resumir Oliu.

Després de les conferències de Roca i Pastor, centrades en analitzar els principals fets polítics i econòmics de la darrera dècada, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va prendre la paraula per cloure l'acte. Bartumeu va valorar positivament la presència del Sabadell al Principat i va insistir en defensar l'economia productiva i en carregar contra les "polítiques econòmiques que només es fonamenten en l'especulació".

En aquest sentit, el cap de Govern es va referir al procés de reformes que Andorra està duent a terme per "donar confiança i responsabilitat". Bartumeu va destacar les fites aconseguides durant el darrer any: la sortida d'Andorra de la llista de paradisos fiscals de l'OCDE, l'assumpció dels principis d'intercanvi d'informació administrativa i l'inici de les negociacions per signar els convenis per evitar la doble imposició. El sector financer, segons va assenyalar el cap de Govern, sortirà reforçat d'aquest procés de reformes. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT