PUBLICITAT

Nou projecte d'expansió de Pas Grau Internacional a Eslovènia

  • La societat ha iniciat contactes amb governants del municipi de Bovec per invertir a les pistes d'esquí
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels telefèrics de l'estació. Foto: BOVEC-KANIN

Pas Grau Internacional ha iniciat contactes per tal d'expandir la seva societat a Eslovènia i prosseguir així amb les inversions dutes a terme lluny de les fronteres andorranes. Concretament, el nou projecte que pot portar capital andorrà properament se situa al nord-est del país eslovè, tocant amb Itàlia. Es tracta de l'estació d'esquí de Bovec Kanin.

Les pistes alpines eslovenes, que se situen a una alçada mitjana de 2.000 metres sobre el nivell del mar i que disposen de 30 quilòmetres esquiables, s'integren dins del municipi de Bovec. Precisament ha estat amb els seus governadors amb qui s'ha reunit Pas Grau Internacional, de la mà del seu màxim representant i president, Joan Viladomat. Fins a tres vegades s'ha desplaçat la delegació andorrana a la localitat eslovena, per tal de concretar una oferta d'inversió que permeti engrandir les pistes, tant pel que fa en termes de projecció internacional com en qualitat d'instal·lacions.

Van ser els mandataris eslovens els què van posar-se en contacte amb la societat andorrana, per tal de requerir un projecte d'inversió, una proposta vista amb bons ulls per Pas Grau, i que actualment està estudiant com encarar. De moment, però, i tal i com van informar fonts la societat, no hi ha res signat a l'espera de més trobades i negociacions.

pas grau a turquia i a l'argentina / Amb el projecte d'Eslovènia se segueix la línia marcada per Pas Grau de realitzar importants inversions per a projectes d'esquí de renom i amb vistes a créixer. Un exemple és la iniciativa per a instal·lar un complex d'esquí a la península de Magallanes, a l'Argentina. Es tracta de les pistes de Calafate, i l'empresa liderada per Viladomat ja ha rebut el vistiplau de les màximes autoritats del govern provincial i municipal de la zona. En un principi les operacions havien quedat encallades per la reticència d'alguns sectors que van reclamar que les instal·lacions no es realitzessin degut a la seva proximitat amb la glacera argentina protegida de Perito Moreno. Finalment, però, la inversió ja està tancada i properament es tirarà endavant.

L'altre important projecte que veurà la llum lluny de les fronteres andorranes es troba a Turquia. Concretament a les pistes d'esquí de Palandöken, a la província d'Erzurum (la part més asiàtica). Pas Grau Internacional ha passat a formar part de l'accionariat per a l'explotació dels seus camps de neu, amb el convenciment que la zona emergirà turísticament parlant els propers anys.

Finalment, i en aquest cas més a prop de les fronteres andorranes, la societat també s'integra dins l'accionariat de Gran Pallars, empresa que gestiona les estacions d'esquí lleidatanes d'Espot i Port Ainé.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT