PUBLICITAT

L'arribada de turistes rusos dóna plena ocupació a la fi del Nadal

  • Hotelers, comerciants i pistes, esperen omplir el 100% durant aquest cap de setmana com a fi de les festes
PEPA GALLEGO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un grup de turistes russos tornen d'esquiar per dirigir-se a l'hotel, ahir a la Massana. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Tancades ja les dates nadalenques, comerciants, hotelers i dominis esquiables confien que l'afluència de públic que han tingut aquest Nadal, i sobretot del dia 1 al 6, segueixi durant tot aquest cap de setmana. El pont de Reis i l'arribada de turistes russos, i també de britànics ha aconseguit que molts hotels freguin la plena ocupació i fins i tot alguns, sobretot en les parròquies més altes han tingut overbooking.

El balanç d'aquestes festes ha estat positiu per tots els sectors. Comerciants i dominis esquiables es mantenen en xifres similars a les de l'any passat, la qual cosa per als empresaris és positiu donada la situació econòmica. Els hotelers però han notat una milloria en l'ocupació i en un augment de pernoctacions.

DEL 80 AL 100% D'OCUPACIÓ / Si en una primera part de les festes, des del 20 fins al dia 31 de desembre, l'ocupació hotelera va ser bona, ara de l'1 al 6 ha estat millor i durant aquest cap de setmana s'espera tenir entre el 80 i el 100% d'ocupació. Així ho va explicar ahir el portaveu dels hotelers, Antonio Azurmendi. La mitjana de despesa per clients ha baixat i la demanda d'extres a l'hotel ha disminuït notòriament, tot i això, Azurmendi va manifestar que la reducció de pernoctacions també s'ha vist solucionada amb una nova entrada de demandes. Per tant la durada ha estat inferior però han hagut més clients.

«L'any passat durant aquestes dates va estar bé l'ocupació i aquest any podem dir que ha estat millor», va dir Azurmendi.

UN NADAL FLUIX DE COMPRES / El sector del comerç també ha notat una diferència entre la primera setmana de Nadal i la segona. Segons va explicar el vicepresident de la Federació d'Associació de Comerciants d'Andorra (FACA), Antoni Coromines, del 20 de desembre fins el dia 1 de gener, les compres han estat més fluixes que l'any passat. Aquesta darrera setmana ha estat la que ha notat un millor increment de compres i els comerciants esperen que aquest cap de setmana continuï aquesta tendència. De ser així els comerciants esperen tancar aquestes dates, claus en resultats de facturació, en els mateixos números que l'any passat.

BALANÇ POSITIU A LES PISTES / Vallnord ha tancat aquest període nadalenc amb un balanç positiu. Segons han informat els responsables de l'estació, durant aquests últims dies s'ha registrat una afluència d'esquiadors molt similar al 2010 mantenint així la tendència positiva de la temporada. Els dies de major activitat han estat del 27 al 30 de desembre i del 2 al 5 de gener. En aquestes jornades, l'estació ha comptabilitzat uns 12.500 persones en els moments de més activitat. Per la seva part Grandvalira xifra entre 17.000 i 20.000 esquiadors la mitjana diària d'aquestes festes. la previsió marcada és mantenir-se a l'igual que Vallnord amb la línia de la temporada passada. Tot i que des del dia 24 fins ahir no es va produir cap nevada natural, els inhibidors de les dues estacions han respost bé, i han pogut mantenir la neu de cultiu per mantenir més quilòmetres esquiables.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT