PUBLICITAT

L'estada mitjana per ingrés és d'una setmana

  • El centre mèdic comptabilitza 6.790 altes hospitalàries agudes en un any
C.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les plantes per a ingressos de l'hospital. Foto: TONY LARA

La mitjana de dies d'estada al centre hospitalari de Meritxell és de 7,1. Aquestes xifres es desprenen de la memòria del SAAS a partir del total d'hospitalitzacions agudes comptabilitzades al 2009, que van ser 6.790.

D'aquests pràcticament 6.800 ingressos constatats en un any, 1.312 van ser degut a problemes ortopèdics i de traumatologia. Es tracta de l'especialitat que més ingressos va requerir al 2009, seguint també amb la tònica de les xifres del nombre d'intervencions quirúrgiques efectuades aquell mateix any. El segon ingrés més comú a Meritxell és per a especialitats de cirugia general, seguit de les de medicina interna. També destaquen les 87 hospitalitzacions per a seguir un procés a la Unitat de Cures Intensives i les 176 per a psicologia.

Pel que fa a l'estada mitjana d'aquests ingressos hospitalaris, l'especialitat que requereix de més jornades de seguiment tot el dia és la de cures pal·liatives, amb un promig de 15,5 dies d'estada. També requereix generalment d'estades llargues reumatologia, amb 12,4 dies de mitja, pneumologia, amb 11,7, l'UCA, amb 11,5 o nefrologia, amb 11,2. En canvi, per a problemes mèdics relacionats amb la ginecologia o la pediatria les estades hospitalàries no superen els tres dies de mitjana.

La memòria del SAAS també informa dels cinc processos mèdics més freqüents que es realitzen al centre durant aquestes hospitalitzacions. Es tracta dels parts vaginals sense complicacions, amb 405 en un any, les atencions per pneumònia simple i altres trastorns respiratoris excepte bronquitis i asma, 161, el càlcul urinari, 122, la gastrointeritis i el dolor abdominal, 107, i les patologies mèdiques de columna vertebral, amb 102.

Finalment, i a mode de curiositat, l'hospital va efectuar 38.979 radiografies en un any, 5.359 ecografies, 7.556 TACs i 26.922 extraccions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT