Soulié torna a tenir males sensacions, ara als 35km

• L'andorrà és penúltim al Tour de Ski on només queden 45 esquiadors
DOBBIACO

Francesc Soulié en la passada Copa del Món de Davos. Foto: FAE

El Tour de Ski 2011 està sent una mena de calvari per a l'andorrà Francesc Soulié. El corredor de la FAE va disputar els 35km persecució i, després dels dies anteriors en què no va trobar en cap moment les bones sensacions, ahir el resum va ser el mateix: No trobar el punt bo, no mantenir el ritme dels millors, sense possibilitat física de reacció. Així ho va manifestar ell mateix al finalitzar una cursa en què va acabar 44è.

La cursa es va disputar a la estació italiana de Dobbiaco (Cortina-Tobalch), on el Tour ja fa dues jornades que hi és amb resultats igual de discrets per a Soulié, que no aconsegueix sortir de la part baixa en una competició amb molt nivell per part de tots els competidors. A més, el Tour implica un esforç extra per part dels corredors, dels quals ara mateix no queden en cursa més que 45, dels 75 que hi havia inscrits el primer dia -31 de desembre-, el que prova la duresa de la cita d'esquí de fons que més atracció té al centre de Europa en tota la temporada d'hivern.

LA PROVA MÉS LLARGA / La cita d'ahir va ser la més llarga del present Tour, amb 35km persecució, i en la qual Soulié va fer un crono de 1h 44min 16,5s per ser 44è. Una vegada més, el guanyador ha estat el suís Dario Cologna, corredor que segueix dominant a la classificació general amb mà de ferro. De la mateixa manera, Soulié es manté 44è a la general, quan resten només dues etapes per acabar aquest duríssim Tour.

SOULIÉ, CRÍTIC / L'esquiador andorrà va analitzar ahir la seva cursa dels 35km amb clau crítica, ja que reconèixer que no havia estat fi en cap moment: «No he pogut fer el que volia». Això, segons Soulié, va ser precisament perquè «la cursa ha sortit a un ritme molt fort i no he pogut aguantar-lo». El corredor de la FAE va assumir la duresa de l'etapa: «Ha estat una cursa complicada i molt dura», però amb tot va voler apel·lar al seu esperit de sacrifici per poder afrontar els pròxims dos dies de competició i obtenir el premi final, que no és altre que acabar amb els 8 dies de competició d'un Tour que completa més de 100km d'esquí de fons a un ritme altíssim. «Avui -per ahir- he pogut acabar, i ara descansaré bé per poder afrontar les dues proves i poder fer un bon resultat en elles».

AVUI, SEGONA JORNADA DE DESCANS /El Tour de Ski 2011 descansa avui en el que és el seu segon dia sense activitat, tal com va passar el passat dia 4 quan el pilot va haver de viatjar d'Alemanya a Itàlia per continuar al dia següent la competició. Ara el canvi d'estació implica viatjar de Dobbiaco a Val di Fiemme, tot i que sense sortir d'Itàlia.

Després del descans obligat d'avui la competició tindrà una nova cita demà dissabte amb els 20 quilòmetres clàssics, i finalitzarà el diumenge dia 9 amb la cursa de 9 quilòmetres persecució. La intenció de Soulié és arribar a la meta.