PUBLICITAT

En paral·lel a les G.SeriesBPA

  • El Ral·li d'Hivern d'Andorra coincidirà amb la segona cita de la competició al Circuit del Pas
R. M.S.
ESCALDES-ENGORDANY

El motor no para al Principat. Després d'un breu descans des que es va rebre el Trofeu Andros a principis del mes de desembre, i amb l'única cita amb la G.Zero per preparar les G.SèriesBPA, tot està preparat perquè demà comenci la primera cita d'aquesta competició i la setmana vinent, amb o sense neu, arrenqui la 9a edició del Ral·li d'Hivern d'Andorra, una cita que tornarà a rebre els espectaculars bòlids fabricats entre els anys 1946 i 1985, a les carreteres andorranes. Aquests vehicles, a més, estan obligats a circular amb rodes de contacte o de claus per superar els trams amb neu.

La competició, que es disputa del 14 al 16 de gener, coincidirà amb el temps amb la segona cita de les G.SèriesBPA. Doble impacte. El Ral·li està organitzat per l'Automòbil Club d'Andorra i RallyClassics, i intenta acostar-se al mític Ral·li Monte-Carlo de cotxes històrics. On començarà i acabarà tot serà a Andorra la Vella. Les inscripcions tenen de data límit dilluns 10.

Serà aquesta la primera cita puntuable per a la Challenge Europea de Regularitat 2011, així com pel Campionat RallyClassics de Regularitat. L'itinerari, dissenyat per l'equip que forma Àlex Romaní, compta amb 14 trams de regularitat que sumen 121,49 quilòmetres per a un total 376,75. Totes les especials estan dissenyades per transcórrer per carreteres andorranes, conformant una prova amb menys quilòmetres que al 2010 però possiblement més atractiva per a públic i participants, pel seu caràcter compacte alhora que selectiu, amb alguns d'aquests trams, com per exemple a Ordino, tancats al tràfic i amb el terra nevat.

La primera de les dues etapes tindrà lloc el divendres 14 amb cinc trams de regularitat que giraran entorn d'Arcalís, Ordino i La Comella, per concloure passada la mitjanit a Naturlàndia: 122,6km nocturns, atès que la sortida serà a les 20.00. Després del primer tram (El Serrat-Arcalís, 7,10km), es farà una parada a les 21.00 per sopar al refugi d'Arcalís. Després, Arcalís-El Serrat (7,07km), Ordino 1 (7,44km), La Comella 1 (4,19km) i Naturlàndia, un tram llarg de més de 25km que tancarà la primera etapa. La segona etapa serà dissabte a les 11.00: Ordino 2 (7,44km), La Comella 2 (4,19km), La Rabassa-La Peguera (17,89km), Bixesarri (6,98km) i Os de Civis (8,38km). Després: Ordino 3 i 4 (CS-340), un descans i Ordino 5 i Grandvalira Circuit (3,87km), a la mitjanit, poc després del final de la segona cita de les G.SèriesBPA. La segona etapa marató constarà de 254,09km dels quals 70,57 de regularitat. Al dia següent, diumenge, tot acabarà a l'ArtHotel amb el lliurament de trofeus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT