PUBLICITAT

El Govern aprova el reglament per activar la pròrroga pressupostària

  • Nomen comença el 2011 criticant que l'Executiu envaeix les competències del Consell
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ahir. Foto: ANA /N.M.

el BOPA va publicar ahir el Decret d'aprovació del Reglament d'aplicació de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques per al període de pròrroga pressupostària de l'exercici 2011. Amb aquesta formalitat, l'objectiu no és altre que «contribuir a l'objectivitat i al rigor en l'execució del pressupost general prorrogat, garantir l'equilibri pressupostari i minimitzar les possibles interpretacions de l'article 22 de la Llei general de les finances públiques», segons figura al text.

D'acord amb l'estat de la tramitació parlamentària del projecte de llei de pressupost general per al ja iniciat any 2011, el decret, signat el 28 de desembre, preveu la «pròrroga automàtica en dotzenes parts dels crèdits definitius del pressupost de despesa corrent de l'exercici anterior». El cap de Govern, Jaume Bartumeu, estarà facultat, doncs, amb l'acord previ del Govern, per posar en vigor les despeses d'inversió previstes en el projecte de pressupost de l'Administració general pendent d'aprovació i que ja havien estat aprovades amb el caràcter de despeses plurianuals, així com per fer efectives les transferències als Comuns.

El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, va indicar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el Reglament d'aplicació de l'article 22 de la llei general de les finances públiques del 19 de desembre de 1996 per al període de pròrroga pressupostària de l'exercici 2011 té la finalitat d'evitar que el funcionament de les administracions es vegi afectat. Bartolomé va recordarque és la primera vegada que s'entra en un any amb un pressupost prorrogat i que, per aquest motiu, cal deixar molt clar quin és el pressupost que s'ha de prorrogar i què conté cada una de les partides previstes. En aquest sentit, va defensat l'actuació del Govern com a mecanisme per facilitar la feina de l'Administració i marcar el marge d'acció que hi ha.

primeres crítiques d'apc / En la línia del que s'ha anat veient durant la legislatura socialdemòcrata, ApC va iniciar aquest 2011 criticant la gestió de Bartumeu. Així, el cinquè dia de l'any va aprofitar la publicació d'aquest reglament realitzar una sol·licitud a la Sindicatura perquè prengui accions contra el Govern per «extralimitar-se en les seves competències», segons va afirmar el president del grup parlamentari, Eusebi Nomen.

El líder d'ApC va assegurar que el Reglament d'aplicació de l'article 22 de la llei general de les finances públiques per al període de pròrroga pressupostària de l'exercici 2011 modifica la llei a la qual fa referència, cosa que, segons ell, s'hauria de fer a través del Consell General i no pas del Govern. Nomen va opinar que el Govern «ha aprofitat una situació de buit legal per envair les competències legislatives».

Pel que fa a aquestes crítiques, Bartolomé va mostrar el seu convenciment en el fet que el Govern no s'ha extralimitat en les seves competències. En aquest sentit, va confiar en què el Reglament compleix amb la legalitat i «no envaeix ni lesiona» les competències del Consell General, tal i com havia lamentat Nomen al migdia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT