PUBLICITAT

La nit segueix sent màgica

  • Les prop de 800 joguines recollides, més que al 2010, garanteixen regals també per als infants amb menys recursos
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu fa entrega a Royo dels regals per a la campanya solidària, ahir.
Foto: ORIOL LLAURADÓ

Els infants del Principat viuen avui una de les nits més importants de l'any, o almenys la més màgica de totes elles. A partir de primera hora de la tarda aterraran a diferents punts del país els Reis Mags d'Orient. Per a rebre'ls s'han organitzat cavalcades a Encamp, a Canillo i la ja tradicional conjunta entre Escaldes-Engordany i Andorra la Vella.

La nit màgica es viu emmarcada per una delicada situació econòmica, que aquest any afecta a més famílies del país. No obstant, la crisi s'ha vist contrastada per la solidaritat. La campanya de recollida de joguines, organitzada per RTVA i gestionada per Càritas Andorrana, ha estat un èxit. Oscar Royo, promotor de la iniciativa, va informar ahir que ja s'han recaptat més de 700 joguines des de principis del desembre. A l'espera de la suma assolida a Vallnord, la xifra total ascendirà a més de 800 joguines. L'any passat se'n van recollir un total de 625, que van permetre que 181 famílies seguissin considerant la nit de Reis com la més màgica de l'any.

Royo va informar de la situació de la campanya solidària en el marc de l'entrega, ahir a la tarda, d'un conjunt de regals per part del cap de Govern, Jaume Bartumeu. El líder socialdemòcrata va voler recalcar la «tasca meritòria» d'iniciatives solidàries com la que gestiona Càritas, que permeten que les famílies amb menys recursos, «s'hagin d'estrènyer el cinturó, però que no hagin d'estrènyer la il·lusió dels seus infants». Bartumeu va reconèixer que creixen les famílies que han de modificar els seus pressupostos familiars a causa de la delicada situació econòmica. No obstant això, es viurà «una petita reactivació» aquest 2011, va assegurar el cap de Govern.

19 carrosses i 550 persones / La cavalcada conjunta entre Escaldes i Andorra la Vella tindrà el seu punt de sortida a les 18.30 des de la plaça escaldenca del Dos Valires i finalitzarà a la plaça Rebés de la capital. En total hi haurà 19 carrosses i 550 persones col·laborant perquè els Reis d'Orient tinguin la millor rebuda possible. Es repartiran un total de 7.000 quilograms de caramels, tots aptes per al consum de celíacs.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT