PUBLICITAT

BPA Fons Ibèric Accions, el fons d'inversió més rentable el 2010

  • El motiu, la revalorització del 7,8% en un any en què l'Ibex35 ha perdut un 17%
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'edifici de BPA a Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

el BPA Fons Ibèric Accions és el fons d'inversió més rentable de la borsa espanyola del 2010, segons va informar ahir l'entitat en un comunicat enviat als mitjans de comunicació. Gonzalo Lardiés es el gestor més rentable de la borsa espanyola, a més de la distinció del BPA Fons Ibèric Accions, amb una revalorització del 7,8% en un any que l'Ibex35 ha perdut un 17%.

Les dades provenen de Interactive Data i de VDOS Stochastics, una empresa que proporciona bases de dades de fons d'inversió, Institucions d'Inversió Col·lectiva (IIC) i plans de pensions. Aquestes han estat publicades per Funds People i per Expansión. Segons va recordar ahir BPA, aquestes dades «destaquen especialment en un període de pèrdues importants a la borsa espanyola, en el qual molt pocs fons han aconseguit acabar en positiu» com ha estat el cas de Banca Privada d'Andorra.

Lardiés va considerar que la clau de l'èxit ha estat poder evitar el sector financer. «Hi ha hagut molta rotació a la cartera a causa de la gran volatilitat, i no hi ha cap valor en concret que sobresurti per damunt dels altres. En un entorn poc predictible, valoro especialment les companyies defensives, amb nivells de deute a mitjà termini raonables», va assenyalar.

A finals de novembre, BPA Fons Ibèric Accions tenia entre les seves majors posicions Telefónica (10,4%), Enagás (8,4%), Red Eléctrica (6,5%), Repsol (5,1) Pescanova (4,8%) i Ebro Foods (4,7%). Lardiés també va assenyalar que l'any no ha estat tan negatiu com semblen indicar les dades de l'Ibex35: «Una tercera part de l'índex acaba l'any en positiu, amb valors per sobre del 10% i una cosa semblant s'esdevé al mercat continu». Lardiés va acabar el 2010 amb el coeficient d'inversió en els nivells més alts de l'any, al voltant del 90%.

El gener de 2009, Gonzalo Lardiés es va incorporar a Interdin Gestión, la gestora de fons d'inversió espanyols de BPA, procedent de Banque Privée Edmond de Rothschild Europe.

Segons va assenyalar l'entitat, «la seva gestió al capdavant del BPA Fons Ibèric Accions ha estat molt positiva». El setembre del 2010 Funds People el destacava com el millor gestor espanyol a 12 mesos amb una revalorització del 2,5% en un període que l'Íbex35 va perdre l'11%. Les dades que es van donar a conèixer ahir milloren notablement aquestes xifres.

reconeixement internacional / BPA «creix i en el seu procés d'expansió incorpora els millors professionals», segons va recordar l'entitat. Juntament amb Gonzalo Lardiés –millor gestor d'Europa en renda variable segons Citywire–, cal destacar els tres gestors del fons BPA Fons Dolphin Equities –Javier Escoda, Daniel Garcia i Xavier Torres– que figuren en la classificació dels 20 millors gestors de fons d'inversió de renda variable global d'Europa que Citywire va donar a conèixer el gener del 2010.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT