PUBLICITAT

Despres manté el lideratge

  • Coma guanya una etapa marcada per una errada d'inici de l'actual campió, que té només 14 segons d'avantatge
EL PERIÒDIC
SAN SALVADOR DE JUJUY

Periodic
Cyril Despres en l'etapa d'ahir de San Miguel de Tucumán a San Salvador de Jujuy. Foto: REUTERS / ERIC GAILLARD

Cyril Despres (KTM) va aconseguir ahir mantenir el lideratge del Ral·li Dakar, tot i que va haver de patir per remuntar en una jornada en què va cometre una errada a l'inici que el va deixar al quilòmetre 39 de l'especial a 6min 25s. Amb tot, el pilot resident va acabar el dia recuperant terreny i va tancar l'especial a 2min 21s del guanyador del dia, el català Marc Coma (KTM), el qual es va quedar a les portes de treure-li el lideratge a Despres, que segueix al capdavant per només 14s.

La tercera etapa va estar marcada per una errada inicial de Despres, que va perdre el rumb del recorregut i va perdre molt temps gairebé de sortida, quan de seguida Coma el va superar. Despres va perdre temps perillosament però a partir del quilòmetre 72 va donar mostres d'una notable recuperació (estava a 3min 25s de Coma), i després en el primer punt de control, en el 113, el desavantatge es va mantenir similar.

Finalment, al final de l'especial Despres només va arribar 2min 21s més tard que el seu màxim rival, i mantenia el lideratge. La tercera etapa del Dakar va estar marcada per l'arribada de l'autèntic esperit dakarià, amb una jornada molt llarga (521 quilòmetres d'especial i 231 d'enllaç) que va suposar un gran esforç pels pilots i per a les màquines.

L'ANÀLISI / Despres analitzava l'etapa: «Coma m'ha agafat de seguida. He estat molt concentrat durant els primers10 quilòmetres i en el 11 m'he desviat per error cap a l'oest». Amb tot, el resident no li donava molta importància a l'error: «No he perdut dues hores, tot i que sí alguns minuts importants. Al final he minimitzat l'error i fins i tot he arribat a 20s de Coma –havia sortit dos minuts abans que el català–; no és molt de retard l'acumulat avui, tot i que evidentment hagués preferit no fer concessions». Per la seva part, Coma va manifestar que guanyar una especial com la d'ahir és «important», però hi va afegir que el seu objectiu «és guanyar el ral·li».

El portuguès Paulo Gonçalves (BMW) va quedar tercer a 3:36 i el francès Olivier Pain (Yamaha), quart, mentre que el xilè Francisco Armilla López va perdre 13:51 amb el vencedor de la jornada i va arribar en la tretzena posició.

El català Jordi Viladoms (Yamaha) va ser el setè pilot més ràpid en recórrer els 521 quilòmetres d'especial, interromputs per un tram neutralitzat.

COTXES / En la categoria de cotxes, el de Qatar, Nasser Al Attiyah (Volkswagen), es va emportar ahir la tercera etapa del Dakar 2011, en la qual l'espanyol Carlos Sainz (Volkswagen) va ser segon a només 25 segons i conserva el lideratge en la general.

LA GENERAL, APASSIONANT / La classificació general queda per tant molt emocionant pel que fa als dos màxims favorits, tot i que tampoc no acaba de despenjar-se massa l'altre grup de pilots que aspiren al podi. Són 9min 38s els que separen el tercer classificat, Rubén Faria, de Despres, però en una cursa per etapes com aquesta, això no és mai un desavantatge insalvable.

FINS ALS 4.800 METRES / La quarta jornada del Dakar unirà avui San Salvador de Jujuy i Calama, després de 207 quilòmetres d'especial i una part neutralitzada de 554. L'atractiu de la jornada és pujar els Andes fins els 4.800 metres, i cal destacar que gran part de l'especial es farà a una mitjana de 3.300 metres d'altitud.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT