PUBLICITAT

Casas: « Ara seguiré fent coses que em facin il·lusió»

  • Per pujar el sostre del món, la torre Burj de Dubai, només queda tancar la data
PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Casas, dilluns durant una de les sis ascensions a l'Hesperia Tower. Foto: EL PERIÒDIC

El rècord Guinnes del passat dilluns, amb les 150 plantes –sis vegades les 25 de l'hotel Hesperia Tower de Barcelona– i 3.018 esglaons, només va ser un entrenament per preparar el que vol ser el rècord més gran amb la pujada a la torre més alta del món, la Burj de Dubai. Les gestions per a tal esdeveniment ja estan a punt de tancar-se i només queda posar-se d'acord amb una data en el calendari del mes de febrer. Després d'aquesta fita, la carrera de Xavi Casas haurà arribat a un primer final en l'àmbit competitiu però no quedarà completament aturada perquè el biker andorrà va manifestar ahir que seguirà damunt la bici. «A partir d'ara seguiré fent coses que em facin il·lusió», va declarar ahir Casas.

Si el passat dia 3 de gener va poder pujar 150 plantes, el mes vinent té previst pujar-ne 176. Després de batre el seu propi rècord (amb les 90 plantes que va pujar al cap d'any del 2008 a la Torre Jin Mao de Shangai), es veu preparat per pujar 26 pisos més. «Si el dilluns hi hagués hagut 26 plantes més les hagués pogut pujar, tot i que al final se me va fer molt lent», va explicar el biker andorrà. Després d'hora i mitja pujant esglaons a l'Hesperia de Barcelona, Casas va notar com se li dormia un peu i dolor en les ferides ocasionades a les mans, a més del cansament mental que provoca haver de baixar en l'ascensor, sense tocar terra, i tornar a pujar les 25 plantes. «A Dubai serà millor que a Barcelona perquè serà tot seguit i baixar en l'ascensor desmotiva», va explicar Casas.

A falta de tancar dades de calendari, Casas està en negociacions amb un personatge famós de Los Angeles per poder donar més expectació a l'acte i poder vendre'l millor a la premsa internacional. Casas també va explicar que hi ha converses amb la televisió d'Àsia Al Jazeera perquè cobreixi l'esdeveniment.

El biker andorrà té previst reunir-se la setmana vinent amb responsables de l'Executiu andorrà per poder demanar un suport i fer més seriós i oficial l'acte.

FÓRMULA 3/ Davant del que s'ha proposat com a fi de la seva carrera a l'esport de biketrial, Casas té altres projectes oberts en altres esports. El biker andorrà va explicar ahir que té una oferta per competir al Campionat d'Europa de la Fórmula 3, a l'equip espanyol libanès Cedars. «No sé quan podrà ser però em fa molta il·lusió», va explicar Casas, qui va detallar la dificultat que existeix alhora de buscar un patrocinador que en aquest cas és de molts diners.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT