PUBLICITAT

La Unió Proturisme acusa l'hereu i la pubilleta de "no ser solidaris"

  • Sànchez afirma que tothom ha hagut d'assumir les retallades pressupostàries donades per la conjuntura econòmica
9236_pubilweb
El representant de Foment de les Tradicions Catalanes, Josep Maria Matamorors, amb els representants d'Unió Proturisme, aquest dimarts.
Foto: ANA / N. S.
El president de la Unió Proturisme, Josep Maria Sànchez, ha assegurat, aquest dimarts, que l'hereu i la pubilleta "no són solidaris" amb la resta de la població. En aquests termes s'ha expressat Sànchez després que se li preguntés per les queixes que havien manifestat els representants d'Escaldes-Engordany per la falta de recolzament econòmic i la retallada de les sortides realitzades al pubillatge. D'altra banda, la Unió Proturisme, juntament amb Foment de les Tradicions Catalanes han presentat aquest dimarts les activitats entorn a l'elecció de la pubilla i l'hereu catalans que tindrà lloc el 24 i 25 de setembre i que s'espera que aplegui més de 1.500 persones.

L'hereu i la pubilleta havien manifestat el seu desacord amb la política seguida per la Unió Proturisme de retallar les sortides realitzades durant l'any i reclamaven més recolzament als representants d'Escaldes-Engordany. A més, es van mostrar contraris a que s'acabés el regnat dels joves a la primavera per fer-ho coincidir amb una hipotètica data d'elecció del pubillatge català.

A tot això, el president de la Unió Proturisme, Josep Maria Sànchez, ha respost assegurant que l'hereu i la pubilleta "no han estat solidaris amb la resta de la població" ja que considera que tothom ha hagut d'assumir les retallades pressupostàries donades per la conjuntura econòmica. La mateixa entitat ha vist reduït el 10% el seu pressupost, cosa que inevitablement ha repercutit en les accions dutes a terme.

El president d'Unió Proturisme ha assegurat que s'han fet dues sortides i que n'hi ha dues més a punt però la falta d'acord entre les parts està fent impossible la realització. A més, s'ha mostrat dolgut perquè es passés "per sobre l'entitat" i es dirigissin les queixes directament al Comú. Tot i això, ha assegurat que les parts s'han reunit i s'han arreglat tots els desacords.

Les declaracions s'han realitzat durant la roda de premsa per presentar l'elecció de la pubilla i l'hereu de Catalunya que tindrà lloc a la parròquia d'Escaldes-Engordany. Segons ha explicat el president de Foment de les Tradicions Catalanes, Josep Maria Matamoros, l'acte congregarà un centenar de joves que optaran al títol. L'activitat tindrà lloc el 24 i 25 de setembre d'aquest any coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana. Els joves arribaran d'unes 60 poblacions per realitzar les proves escrites i orals el dissabte a la tarda. Després es farà un sopar en homenatge a les pubilles i els hereus sortints, que el mateix dia al matí hauran acomiadat el seu regnat amb un discurs. El diumenge se celebrarà una cercavila que finalitzarà en una plaça cèntrica d'Escaldes-Engodrany. En aquest punt hi haurà la proclamació de la nova pubilla i hereu de Catalunya.

Segons ha explicat Matamoros, encara falta concretar les activitats a realitzar. Tot i això, ha explicat que la previsió és congregar unes 1.500 persones en l'acte final. Aquest esdeveniment compta amb un pressupost d'entre 70.000 i 80.000 euros que aporten els participants amb l'ajuda dels ajuntaments als que representen. A més, el president de Foment de les Tradicions Catalanes ha explicat que la infraestructura depèn de la ciutat amfitriona. Per últim, Matamoros ha assegurat estar satisfet de realitzar l'elecció del pubillatge del 2011 a Escaldes i ha dit que el fet de fer l'elecció fora de Catalunya donarà notorietat a l'acte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT