PUBLICITAT

L'INAF demana els plans de negoci relatius als finançaments privilegiats

  • L'Institut de Finances recorda a la banca les seves obligacions d'acord amb el decret
MARC RODRÍGUEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La pàgina principal de l'Institut Nacional Andorrà de Finances des de la pantalla d'un ordinador. Foto: EDUARD COMELLAS

L'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF) va emetre el passat dimecres, 29 de desembre, un comunicat relatiu al Programa destinat al finançament privilegiat d'empreses i negocis de nova creació, innovació, reconversió i projectes emprenedors promogut pel Govern socialdemòcrata. En aquest sentit, l'INAF va demanar als bancs del país que, en coherència amb el decret que regula aquests avals per part del ministeri de Finances, «quan l'entitat bancària formalitzi el crèdit, ha d'adreçar a aquest Institut una còpia del formulari i del pla de negoci presentat com a justificant del caràcter computable de l'operació de crèdit corresponent».

D'aquesta manera, l'INAF va voler remarcar la importància de seguir aquest pas a l'hora de formalitzar aquests programes de finançament privilegiat, d'acord amb els apartats 4 i 5 de l'article 8, centrat en el seguiment de les operacions relacionades amb la iniciativa.

A més, des de l'INAF es va assenyalar que el banc «ha de comunicar a aquest Institut totes les incidències que afectin el crèdit concedit, tals com pròrrogues i cancel·lacions parcials o totals». La finalitat de l'Institut de Finances és, en una mateixa línia, la de vetllar per la correcta aplicació del pla, que es va posar en funcionament el passat 10 de març i que compta amb una dotació de 12,5 milions d'euros.

Des de l'INAF es recorda també que, en conseqüència amb la disposició addicional segona del decret, «en el termini de tres mesos següents a la recepció de la comunicació de l'INAF sobre l'exhauriment de l'import qualificat d'interès nacional i social de l'esmentat programa de finançament privilegiat (...) les entitats bancàries han de comunicar a aquest Institut l'import total de les operacions que no s'han pogut atendre».

el balanç a mes de desembre / Segons el balanç fet el dilluns de la setmana passada, un total de 22 empreses ja s'han pogut acollir al programa de finançament preferent des que es va posar en marxa fa nou mesos, amb un total de 51 sol·licituds rebudes fins al moment. El Govern va informar també que els crèdits avalats ascendeixen a un total de 2,2 milions d'euros i va valorar positivament la bona acollida i interès que ha tingut el programa malgrat el difícil escenari econòmic.

La majoria dels beneficiaris de les ajudes del programa de finançament preferent ja han formalitzat les corresponents operacions de crèdit a les entitats bancàries de la seva elecció. És en aquest marc on l'INAF va recordar quin és el seu paper. El motiu més freqüent per a la denegació de les sol·licituds és el no compliment de les condicions de tipologia, especialment pel que fa al grau d'innovació o als elements que en determinen la viabilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT