PUBLICITAT

Hisenda assenyala dos comptes en bancs andorrans del cas Terra Mítica

  • El pèrit de l'Agència Tributària assenyala les dates dels ingressos que sumen 1,6 milions d'?
EL PERIÒDIC
VALÈNCIA

Periodic
Una de les atraccions del parc temàtic de Terra Mítica. Foto: MIGUEL LORENZO

El pèrit de la Agència Tributària d'Espanya que ha analitzat la documentació del sumari obert del cas de Terra Mítica, va declarar que el 17 de maig de 2001 Antoni Moreno, José Luis Rubio i Vicente Conesa, tots ells imputats en aquest cas valencià de frau a Hisenda, falsificació de factures i delicte mercantil van obrir dos comptes bancaris a Andorra. En aquests van ingressar un total d'1,6 milions d'euros, segons van informar ahir des de elpais.com.

El pèrit d'Hisenda va manifestar que cal destacar «la coincidència de les dates dels ingressos, sempre en efectiu, realitzats en aquests comptes: el 17 de maig del 2001; l'11 de juny del 2001; el 30 de juny de 2001; i el 23 d'agost del 2001; totalitzant aquests ingressos 27 milons de pessetes en el primer compte i 240 milions en el segon», és a dir més d'1,6 milions d'euros.

Conesa és, a judici de la fiscalia, l'element fonamental de la trama que va facturar Terra Mítica per obres inexistents o sobrevalorades. Dels 4,4 milions d'euros que suposadament s'han defraudat, 2,7 milions portaven la seva firma. És amic d'Eduardo Zaplana, expresident de la Generalitat Valenciana. Va ser investigat, després de realitzar diversos treballs per a l'ajuntament de Benidorm, precisament quan Zaplana era l'alcalde. Conesa està al front de diverses de les empreses de la trama de factures falses del cas Terra Mítica. El propi pèrit treu importància al fet que algunes de les societats estiguin al nom de la seva dona i el seu fill, quan era ell qui les dirigia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT