PUBLICITAT

Els joves de primer any al circuit FIS, entre els millors del món

  • Josh Alayrach és 8è en eslàlom gegant amb 65,93 punts i Joan Verdú 12è amb 68,56
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Els joves andorrans de primer any que disputen el circuit FIS, això és els nascuts l'any 1995, es troben entre els millors del món, després que la Federació Internacional d'Esquí (FIS) fes pública la 6a llista de punts de la temporada. Josh Alayrach és el més destacat com a 8è amb 65,93 punts a l'eslàlom gegant, on Joan Verdú és 12è amb 68,56. El noruec Martin Fjejdberg, amb 51,68 punts FIS, és el primer classificat.

Els joves valors de l'esquí del Principat comencen a agafar forma gràcies a uns resultats que no han fet res més que confirmar el que ja es veia durant l'inici de la temporada, gràcies a resultats bastant importants. Els destacats són corredors de l'equip masculí de la FAE i els cadets del grup Comitè, els quals de mica en mica es fan un lloc entre l'elit internacional.

A més d'Alayrach i Verdú, destaquen també els llocs que ocupen d'altres com Gabriel Barios, que és 37è del món, Robert Solsona, que és 72è en la mateixa disciplina de l'eslàlom gegant, i tot amb gran part de la temporada encara per davant. Així mateix, altres joves perles com Pol Ferrer o Guillem Casal encara no han obtingut cap resultat destacat, però la campanya d'hivern encara no ha arribat a l'equador.

ESLÀLOM NOCTURN A CHATEL / Diumenge al vespre l'equip masculí júnior de la FAE va disputar un eslàlom FIS nocturn a l'estació de Chatel. Dels andorrans, només Ferran Huertas va poder finalitzar, i ho va fer en 24a posició amb 61,50 punts FIS, resultat que significa el millor de Huertas en la disciplina i una considerable rebaixa de punts FIS, ja que tenia 65,64. Marc Oliveras i Nil Ruiz no va completar la cursa: Oliveras se'n va sortir del traçat a la primera mànega, i Ruiz va caure en la segona quan havia aconseguit el tercer millor temps a la primera baixada.

ESLÀLOM GEGANT A BERNEX / L'equip júnior de la FAE va continuar amb la competició ahir mateix, just unes hores després de fer la prova nocturna de Chatel. Els andorrans van participar a Bernex a l'eslàlom gegant júnior FIS, en el qual Marc Oliveras va ser 11è després de fer el 8è millor temps a la primera mànega. L'andorrà va marcar 42,23 punts. Així mateix, Nil Ruiz va acabar la cursa 23è amb 45,70 punts, mentre que Ferran Huertas va ser 40è amb 68,06 punts. Xavi Bellsolà, com a tècnic de l'equip, va destacar el treball d'Oliveras en la segona mànega, tot i que va lamentar «dues errades» a la segona que quasi li costen «caure». Respecte a Ruiz, Bellsolà va dir que no havia esquiat bé a la primera mànega, i tot i que «en la segona ha millorat», assegura que «ho pot fer molt millor». Pel que fa a Huertas, el tècnic va dir que no havia «agafat un bon ritme a la primera mànega», tot i la millora a la segona. Avui tornen a competir al mateix Bernex, amb un eslàlom gegant que també comptarà amb Roger Vidosa i Kevin Esteve.

Per altra part, ahir Carla Altimir no va poder acabar l'eslàlom gegant FIS de Morzine. Avui correrà un eslàlom a Chatel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT