PUBLICITAT

Casas bat el seu propi Guinness amb 150 plantes

  • El pròxim repte seran els 176 pisos de la torre Burj de Dubai, la més alta del món, al febrer
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Casas, ahir durant una de les sis ascensions a l'Hesperia Tower. Foto: EL PERIÒDIC

Després d'any i mig lluny dels desafiaments, Xavi Casas va trencar ahir amb la seva inactivitat de la millor manera possible amb un nou rècord Guinness. L'andorrà va aconseguir pujar en bicicleta 150 plantes -sis vegades les 25 de l'hotel Hesperia Tower de Barcelona- amb un temps de 1h 42min 9s. La prova va ser per ell un test fonamental per saber si serà capaç de pujar al mes de febrer la torre més alta del món, la Burj de Dubai, que suma 176 plantes. «Estic molt content perquè a l'Hesperia he començat a patir tard, a partir de l'última pujada, i això m'anima per fer front el pròxim repte», va dir ahir el biker andorrà.

Casas ostentava l'anterior rècord Guinness -ara en té tres-, amb les 90 plantes que va pujar al cap d'any del 2008 a la Torre Jin Mao de Shanghai: 2.008 esglaons en 41min 57s, quan a l'Hesperia ahir van ser uns 2.700 esglaons. Casas estava ahir a la tarda «molt cansat» per l'esforç, tot i que va assegurar que es va trobar «molt millor del que em pensava»: «Només a l'última pujada he començat a marejar-me i se m'han obert algunes ferides a les mans». Casas va pujar sis vegades les 25 plantes de l'edifici, baixant cada vegada per l'ascensor sense posar el peu a terra.

Casas torna avui al Principat per seguir preparant la pròxima cita de Dubai del mes de febrer. En el seu historial es troben ja ascensions mítiques com la pujada a la Torre Eiffel al 2004 amb 1.374 esglaons.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT