PUBLICITAT

Els comerciants comencen l'any amb optimisme

  • Les vendes d'aquestes festes són bones, segons una primera valoració
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Turistes entre les avingudes Meritxell i Carlemany Foto: TONY LARA

Les vendes d'aquestes festes estan sent bones, segons una primera valoració feta per la presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), Susagna Venable. L'afluència de visitants, que també s'ha observat amb l'elevada ocupació hotelera al Principat, ha afavorit que els botiguers gaudeixin d'unes jornades amb resultats positius. En comparació a l'any passat Venable va apuntar ahir que de moment han millorat una mica el volum de vendes i que per tant afronten el 2011 amb optimisme i amb l'esperança de començar a sortir de la crisi.

Els últims dies de l'any van ser bons per al comerç degut a la gran afluència de visitants al Principat, però les expectatives són encara millors a partir d'aquest diumenge i fins al dia de Reis. Les rebaixes, que van començar una mica abans de Nadal a algunes botigues i el dia de Sant Esteve a d'altres, són un factor important per afavorir els negocis d'aquestes festes. Segons Venable, els descomptes que es troben a la majoria de comerços arriben fins al 50% en alguns productes, depenent del tipus d'articles i de la demanda d'aquests. Per ara, les ofertes que es troben són similars a les de l'any passat, i serà a partir de les segones rebaixes quan els establiments comencin a aplicar descomptes més agressius, que podrien rondar el 70%.

La presidenta de la FACA ha avançat que les rebaixes podrien allargar-se fàcilment fins a finals de gener, ja que aquest és un mes durant el que encara hi ha molts esquiadors al país i es troba molta afluència de turistes russos. Segons Venable «no és un mal mes» i és l'oportunitat dels comerços per acabar de treure tot el que ha quedat de la campanya de Nadal, informa l'ANA.

REBAIXES / Quant a la tant esperada llei del comerç, que es planteja regular els períodes de rebaixes per establir unes dates fixes per a totes les botigues, la presidenta de la FACA ha informat que encara no s'ha fet una proposta per part dels comerciants, però que quan es faci, «no té perquè ser un període tan curt com el dels països veïns». La idea és que es marquin els mateixos dies per a tots els comerços, però segons Venable s'ha de parlar entre tots per trobar un consens i unes dates «que ens vagin bé a tots».

Ara per ara és del tot improbable que la llei del comerç vegi la llum en aquesta legislatura, que difícilment s'allargarà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT