PUBLICITAT

Els cònsols estrenen l'any amb desitjos de més diàleg polític

  • La crisi econòmica preocupa els mandataris, que esperen que aquests dies vinguin molts turistes al Principat
EVA ARASA
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Les pistes de Grandvalira al Pas de la Casa Foto: TONY LARA

Si hi ha un desig que és comú als cònsols de les set parròquies per a l'any nou, aquest és, sens dubte, una major voluntat –i capacitat– de diàleg polític. «Ens cal per tirar endavant el país», assegura la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer. Sobretot –diuen els mandataris comunals– en un moment de crisi com l'actual.

CANILLO

El cònsol de Canillo, Enric Casadevall, voldria que la situació econòmica millorés, tot i ser conscient que les previsions són que el 2011 sigui similar a l'any passat. «I des del punt de vista polític, que s'aclareixi el panorama», és el desig de Casadevall. De cara a la parròquia, el cònsol confia «deixar molt avançat l'aparcament de Prat del Riu i la plaça, de manera que l'estructura quedi enllestida i només faltin les instal·lacions tècniques». A més, es faran millores a la xarxa d'aigües, complicada pels desnivells que cobreix.

ENCAMP

El cònsol d'Encamp, Miquel Alís, pensa, en primer lloc, en l'economia de la parròquia i del país: «El primer desig és que ens visitin força turistes, cosa que, de moment, sembla ser que s'està complint». Alís està convençut que els turistes estrangers «creuen en Andorra i en la neu» i espera que això es noti a totes les parròquies, no només als pobles d'Encamp i el Pas de la Casa. A més, vol creure que aquest 2011 «començarem a tombar aquesta crisi, que ja fa massa anys que dura» i recorda que el Comú està disposat a «ajudar aquelles persones que no puguin pagar els serveis que oferim».

LA MASSANA

Josep M. Camp, cònsol major de la Massana, ho també ho té clar: «El primer desig és que millori el benestar dels nostres ciutadans, sobretot dels que estan passant per un moment econòmic delicat. Per això no retallem les partides adreçades a l'Àrea Social, sinó que augmentem el suport a les persones que ho necessiten». «L'altre desig és que treballem tots plegats, institucions, privats i totes les persones, per sortir de la crisi tenint molt en compte el nostre lema: Virtus unita fortior», afegeix Camp. Com a propòsit, planteja donar continuïtat a «una línia de treball i una responsabilitat que hem contret amb els ciutadans: seguir treballant amb els mateixos criteris d'eficàcia i eficiència».

ANDORRA LA VELLA

A la capital, la cònsol Rosa Ferrer desitja «seny en quantitats industrials i valentia» per fer front a una situació difícil. Ferrer reconeix que caldrà «molta imaginació» per compensar les restriccions pressupostàries i explica que aquest any, principalment, s'executaran millores a l'espai públic «per millorar la qualitat de vida dels ciutadans». Igualment, reivindica «diàleg polític i entesa per tirar endavant la parròquia i el país».

ORDINO

Pel seu cantó, la cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, desitja «salut, prosperitat a felicitat» als ciutadans de la parròquia i espera que aquest any «arribi a concretar-se algun projecte engrescador». Per les paraules de Naudí, es pot deduir que alguna cosa hi ha –«que pot tenir a veure amb Ordino Studios, o no»–, però en qualsevol cas no vol avançar-ne res «per no cridar la mala sort». davant del panorama polític, fa una crida al diàleg i l'entesa: «Que el diàleg sigui més fluïd com ho és a Ordino».

SANT JULIÀ DE LÒRIA

El cònsol de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, es compromet a «dedicar tots els esforços possibles per seguir dotant la parròquia de serveis i infraestructures, i també per mantenir una estructura financera sòlida i consolidada per poder encarar els reptes de futur». El mandatari lauredià reclama una sortida a la situació política –«per la via que sigui: amb uns comicis o bé arribant a una entesa»– perquè considera que la situació econòmica no es pot permetre aquesta inestabilitat.

ESCALDES-ENGORDANY

Antoni Martí, cònsol d'Escaldes-Engordany, desitja salut a andorrans i residents i, com a propòsit, s'expressa en termes similars als de Pintat: «Aquesta crisi pot ser llarga i no podem continuar amb el desconcert polític». Martí està satisfet perquè aquest any «ja tindrem construïda més del 50% de l'ampliació de Caldea i finalitzarem el Centre d'Interpretació del Madriu». El cònsol recorda, finalment, que aquest any està previst traslladar la deixalleria de l'avinguda del Pessebre a la zona industrial del Pont de la Tosca i acabar la plaça de Fiter i Rossell.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT