PUBLICITAT

L'oposició critica el discurs de Cap d'Any de Bartumeu

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els presidents dels grups parlamentaris de l'oposició van respondre divendres al discurs de Cap d'Any del cap de Govern, Jaume Bartumeu, manifestant que aquest no respecta la realitat dels darrers esdeveniments. El president de Coalició Reformista, Joan Gabriel, en declaracions a l'ANA, va trobar a faltar que es parli del pacte global que es va oferir amb ApC i va dir que el discurs porta a confusió perquè els reformistes no han entès cap proposta de pacte, sinó que només van llegir a la premsa que Bartumeu volia proposar-los un acord per allargar la legislatura. Per la seva banda, el president d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va titllar el missatge «d'exercici de manipulació i distorsió de la realitat» referint-se al fet que al discurs es posi en dubte que s'hagi pactat un final de la legislatura, i va reiterar que ell entén que Bartumeu dissoldrà el Consell quan vulgui i no quan es desestimi el pressupost. D'altra banda, Gabriel va informar que l'acord monetari no està inclòs en els punts que es va acordar tancar abans de la fi de la legislatura, i va opinar que aquesta qüestió no s'hauria de tractar amb una majoria del 50% sinó que s'hauria de posposar per després de les eleccions.

La manca d'esperança de cara al futur i la confusió que crea entorn dels reformistes han estat els aspectes del discurs que pitjor han semblat al líder de Coalició Reformista. Gabriel va criticar que el cap de Govern digui que no s'ha volgut acceptar un pacte que ells no han entès com a tal.

Per la seva banda, el president d'Andorra pel Canvi es va referir al fet que Bartumeu transmeti el missatge que s'han de convocar eleccions perquè no s'ha pogut arribar a un pacte d'Estat, quan segons es va publicar a la premsa, es va pactar entre Govern, socialdemòcrates i reformistes «un final ordenat de la legislatura» tot just fa menys d'una setmana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT