PUBLICITAT

Un espanyol de 44 anys mor fent un salt al snowpark d'Arcalís

  • La Policia ha obert una investigació per determinar les causes de l'accident en una zona delimitada
PEPA GALLEGO
ORDINO

Periodic
L'snowpark d'Arcalís on dijous a la tarda es va produir l'accident mortal Foto: ORIOL LLAURADÓ

La mala recepció al caure d'un salt per la pèrdua del control és la que va provocar danys irreversibles a un espanyol de 44 anys que practicava el passat dijous al mig dia freestyle al snowpark de l'estació d'Arcalís del domini esquiable de Vallnord. Irreversibilitat que va desembocar en el pitjor dels presagis, la mort. Així ho va confirmar ahir a aquest rotatiu el director de Secnoa, Jean-Claude Montané, qui va explicar que tot i que els treballs d'assistència sanitària i d'evacuació van ser ràpids no es va poder fer res per salvar-li la vida. La Policia va obrir una investigació per determinar les causes de l'accident i va iniciar les enquestes als testimonis.

L'accident mortal es va donar al voltant de les 13:30 hores del passat dijous, 30 de desembre. El lloc va ser a la zona delimitada del snowpark d'Arcalís. Una zona controlada i on dos treballadors de Vallnord estan presents de manera continua en horari d'obertura de pistes. Aquesta zona situada a la part baixa de les pistes està aproximadament a 200 metres del servei d'infermeria de les pistes. Així ho va confirmar Montané, qui va assegurar que el servei de pistes va ser ràpid.

TRASLLAT URGENT /Donat l'avís de l'incident, l'equip dels pisters socorristes van acudir a la zona i van immobilitzar ràpidament el cos de l'espanyol accidentat. Segons assegura Montané, en pocs minuts va ser traslladat al servei d'infermeria on va ser atés primerament i després va ser assistit pel SUM que va ser requerit. Finalment un helicòpter va ser l'encarregat de fer el trasllat urgent a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on a les 19:00 hores del dijous i a causa de les greus lesions provocades per la caiguda en la zona lumbar i de la pelvis, va perdre la vida.

La Policia es va traslladar el passat divendres a les instal·lacions de l'àrea de freestyle on va fer fotografies de la zona a primera hora del matí i va iniciar les enquestes als testimonis que van presenciar l'accident, com van ser els dos treballadors que vigilin l'snowpark i altres persones com el grup d'amics en els que es trobava la víctima mortal en el moment del salt fatídic amb l'objectiu d'esbrinar amb deteniment el que va passar.

Membres de la Unitat Especial d'Intervenció adscrits a l'Àrea de Seguretat Pública durant el divendres al matí van fer la pertinent investigació de l'accident, i tenien previst posteriorment fer les diligències a la Batllia. El batlle de guàrdia va ordenar divendres al matí que es practiqués la autòpsia a la víctima. La zona condicionada amb més salts per als riders després de les investigacions requerides va tornar a ser oberta des del divendres pel matí per a la pràctica del freestyle i per tots els esquiadors. Des de Vallnord van confirmar que el snowpark compleix totes les mesures de seguretat i van lamentar profundament aquest tràgic accident al mateix temps que van voler transmetre el condol als familiars del jove esquiador. Ara serà la investigació la que determini si aquestes mesures eren les adequades i si l'accident va ser fortuït i donat per una pèrdua de control humà de la víctima com apuntaven des d'un inici les investigacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT