PUBLICITAT

Política Lingüística revisa el 20% més de documents

  • El 88,5% dels textos procedeixen de l'administració central
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una campanya antiga de Política Lingüistica. Foto: TONY LARA

El Servei de Política Lingüística ha corregit, fins al 12 de desembre, 12.554 pàgines, unes 2.000 més que l'any passat. Segons va explicar el cap d'Àrea del Servei, Marc Cortès, la majoria dels documents procedeixen del Govern, tot i que també n'hi ha dels comuns, empreses i particulars. D'altra banda, a partir del mes de maig es van tornar a registrar les consultes tant telefòniques com telemàtiques, una via que ha servit perquè Política Lingüística resolgui un miler de dubtes als ciutadans.

El Servei de Política Lingüística ha corregit fins al 12 de desembre un total de 12.547 pàgines, que han estat repassades dues vegades. La majoria de textos, un 88,48%, procedeixen del Govern. Tot i això, el servei també rep un 3,2% de consultes dels comuns, un 2,77% de les parapúbliques, un 2,46% dels particulars, i d'empreses i entitats, que juntes no arriben al 3%.

Segons va explicar el cap del Servei de Política Lingüística, Marc Cortès, en declaracions a l'ANA, els documents de l'administració general arriben a través d'un correu electrònic específic. Un cop a mans dels tècnics, les pàgines passen una doble correcció. D'altra banda, els textos externs s'han de trametre a través d'un e-mail diferent, tot i que també es fan revisar dues vegades. Política Lingüística ofereix, igualment, un servei d'assessorament, un dia a la setmana. Des del maig fins al 13 de desembre es van registrar 865 consultes per telèfon i 104 per Internet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT