PUBLICITAT

Andorra proposarà recuperar l'Himne de la Pau

  • A l'octubre l'Orquestra dels Països Catalans interpretarà l'obra a Nova York
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'Orquestra dels Joves Interprets dels Països Catalans Foto: ALBERT BERTRAN

Per ser l'únic país de cultura catalana amb representació a l'assemblea general de Nacions Unides, l'ambaixada d'Andorra serà l'encarregada de sol·licitar la proposta perquè el Cor Jove i Cor de Noies de l'Orfeó Català i el Cor i l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans interpreten en motiu del 40 aniversari l'Himne de la Pau de les Nacions Unides a Nova York .

El Fòrum Musicae, amb la mallorquina Magdalena González, al front, i el Palau de la Música Catalana treballen amb l'objectiu de recuperar aquest himne «d'un injust oblit» i reinterpretar-lo en la seu de Nova York. El projecte compta amb el recolzament del govern balear i la Generalitat de Catalunya i es canalitza a través de l'Institut Ramón Llull. A més la fundació Pau Casals s'ha adherit a la iniciativa.

L'himne, obra de Pau Casals i Wystan Hugh Auden, compleix 40 anys el vinent 24 d'octubre. La data que es baralla per al concert és el mateix dia 24 d'octubre i el concert preveu tingui de director a Salvador Brotons, actual batuta de l'Orquestra Simfònica Ciutat de Palma.

Gràcies a aquesta iniciativa s'editaran les partitures de l'himne i s'intentarà rememorar el mateix acte de 1971, comptant amb la col·laboració del mateix cor que aleshores va participar, és a dir, el Cor de la Manhattan School.

Pau Casals va interpretar fa quatre dècades l'Himne de la Pau de les Nacions Unides per encàrrec del què aleshores era secretari general U Thant. Després d'aquesta famosa intervenció en la què va dir «jo sóc català», aquest himen va ser proscrit i arxivat, sense que en cap acte públic s'interpretés de nou.

Gràcies a aquesta iniciativa es tornaria a recuperar després de 40 anys aquesta obra, i per altra banda, coristes dels Països Catalans i de Nova York es trobarien fomentant a través d'aquest himne un intercanvi cultural entre les dues formacions i les dues cultures, com asseguren els responsables.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT