PUBLICITAT

El pilots i l'eterna Sant Silvestre es reivindiquen

  • Mereix un reconeixement el món del motor amb els triomfs dels germans Vinyes al CER i l'Espanyol i Joan Carchat al Volant RACC, els guardonats en la Nit de l'Esport i l'èxit de la Sant Silvestre laurediana, que respira més forta que mai
iván moure
escaldes-engordany

Periodic
A dalt una foto de família dels guardonats durant la Nit de l'Esport i a baix els integrants del River celebren el títol en la Lliga Catalana. Foto: EL PERIODIC

Del setembre al desembre les lligues a les quals juguen els equips tricolors han guanyat protagonisme però també el tram final de la temporada de motor, que ens ha dut dos trofeus a mans d'Amàlia Vinyes i Joan Carchat. Merescuts també els guardons en la Nit de l'Esport i la Sant Silvestre laurediana tanca l'any de la millor manera.

SETEMBRE

Comença el novè mes del 2010 amb una visita de luxe: Encamp va tornar a ser el destí escollit per Xavi Pascual per a que el Barça de bàsquet, l'actual campió d'Europa, fes una estada de pretemporada. En un conveni amb el Comú de Miquel Alís el club blaugrana també va fer pujar l'equip d'hoquei sobre patins, el de futbol sala i el d'handbol. La primera setmana també quedarà en el record pel debut de Koldo en partit oficial a la banqueta de la tricolor (0-2 contra Rússia), que va deixar unes sensacions poc millorables i el golàs de Cristian Martínez a Irlanda del Nord ( derrota per 3-1).

Com a títols cal comptar el del DDS Madriu, campió de la Supercopa de futbol sala, el del Matecosa Sant Julià, també guanyador d'aquest trofeu en futbol, el títol de Joan Carchat (Peugeot 206) al Volant RACC i el de River Andorra en la Lliga Catalana de bàsquet mentre que en pitch and putt no va haver-hi títol però sí una cinquena posició d'Andorra en el campionat d'Europa.

A més el Govern va anunciar les subvencions del 2010 a les entitats esportivesi la retirada de Gerard Riart com a ciclista.

OCTUBRE

El repartiment de les beques d'Alt Rendiment Andorrà (ARA) per part de l'Executiu i de Solidaritat Olímpica per part del Comitè Olímpic Internacional van encapçalar un mes farcit de notícies que no poden passar desapercebudes. Tudel va tornar a fer història en ser la 75a als Mundials de ciclisme a Melbourne , Tània Ribeiro es va convertir en la primera tricolor que supera una ronda en una competició de pes internacional, al Mundial de karate de Belgrad i la selecció d'escacs va obtenir el millor resultat en una Olimpíada, un 85è lloc..

El BP va patir una petita revolució amb la destitució de Jandro Álvarez com a entrenador i l'entrada de Xavier de la Rosa per compaginar aquest càrrec –amb tant èxit que l'equip és cinquè– i el de seleccionador. També va trontollar la FAE amb la lesió de Lluís Marín que ara ja està en la fase final.

Una altra notícia negativa va ser el reportatge denúncia que EL PERIÒDIC va publicar sobre les obsoletes i impracticables pistes de tennis que hi han al país, dies abans d'acollir l'ITF júnior i en contrapartida destacar la finalització del projecte de 3 milions d'euros per reformar l'Estadi Comunal que encara s'ha d'executar, l'impuls de la Federació de tennis taula amb la competició de caire social a l'Illa Carlemany que ha fet que en dos mesos aquesta entitat passés de tenir sis llicències a més de trenta. Per acabar, entrevista amb el director tècnic de la FAF David Rodrigo, qui va dir que els sistemes de joc «són mentida».

NOVEMBRE

Amàlia i Joan Vinyes van ser en el penúltim any els encarregats de fer sentir el nom d'Andorra lluny de les nostres fronteres. La primera, en proclamar-se campiona de la Copa d'Espanya de Resistència i el segon per ser el tercer i per guanyar, a més, el títol de campió de l'Espanyol d'asfalt en dues rodes motrius.

Continuant les celebracions en la Nit de l'Esport el Govern va premiar el surfista de neu Lluís Marín com a millor esportista masculí del 2009 i la biatleta Laura Soulié com a femenina, la selecció de bàsquet va ser premiada com a millor equip i la nedadora Mònica Ramírez com a millor promesa.

Quant a projectes es va aprovar el definitiu del Centre de Tecnificació d'Ordino que aquest rotatiu ja havia avançat a grans trets a l'agost ...


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT