PUBLICITAT

El Consell tanca les esmenes del fons de garantia de dipòsits

  • La llei, amb totes les esmenes de CR aprovades, es podrà votar a principis de gener
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El conseller general socialdemòcrata i president de la Comissió de Finances i Pressupost, Jordi Font Foto: TONY LARA

La Comissió Legislativa de Finances i Pressupost va aprovar ahir 10 de les 12 esmenes presentades per la Coalició Reformista al Projecte de llei de creació d'un sistema de garantia de dipòsits per a les entitats bancàries, deixant el treball gairebé enllestit, a manca de fer unes consultes tècniques per tancar les dues últimes esmenes.

Els membres de la Comissió van assegurar en sortir de la reunió que la llei és molt tècnica i no comporta discussió política, i que per tant està previst que es pugui tancar el dia que s'habiliti al mes de gener, on també es tractaran les esmenes que el PS ha fet a l'articulat del projecte de pressupost per al 2011. Des d'Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, també va lamentar que el síndic «hagi impedit» que les esmenes del pressupost no s'hagin pogut tractar aquest dijous «per allargar la legislatura tal com vol el cap de Govern», ja que la tramesa del projecte de llei no s'ha publicat fins al migdia.

El text que aquest dijous ha examinat la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost pretén crear un sistema de garantia dels dipòsits i de les inversions de les entitats bancàries en el cas que alguna d'elles faci fallida. En aquest sentit, el president de la Comissió, el socialdemòcrata Jordi Font, va recordar que és una llei sense càrrega política i que té per objectiu adaptar la legislació andorrana a les necessitats d'Europa.

La Comissió de Finances i Pressupost espera deixar enllestida aquesta llei l'11 de gener, segons va informar Nomen, el dia que es preveu que la Junta Permanent habiliti per tractar les esmenes parcials del pressupost. Ahir dijous s'han aprovat per unanimitat la majoria de les esmenes presentades per la Coalició Reformista, que tenen per objectiu establir uns mecanismes realistes i viables pel sector, i han quedat pendents unes qüestions tècniques que s'han de consultar al Govern.

El conseller reformista Jaume Serra va explicar que en tractar-se d'una llei entrada en tràmit d'urgència, a la Comissió no li caldria el permís de la Sindicatura per reunir-se en període de vacances parlamentàries. Tot i això, segons Font i Nomen, la llei es tancarà el mateix dia que es tractin les esmenes del pressupost, data que sí que ha d'habilitar la Sindicatura la setmana vinent.

Administració de justícia / D'altra banda, la Sindicatura va admetre ahir tràmit un projecte de llei presentat pel Govern per finançar les despeses corresponents a la reposició i la millora d'equipaments informàtics per a l'Administració de justícia. L'import ascendeix a 41.460 euros i s'ha demanat després que l'Executiu aprovés el passat 15 de desembre un avenç de fons per aquesta quantitat. La motivació del Govern a l'hora de demanar aquest crèdit és ‘assegurar la continuïtat, la integritat de les dades i la no-interrupció dels sistemes informàtics' de la justícia. La Sindicatura va obrir un període de quinze dies per a la presentació d'esmenes que finalitza el 23 de març.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT