PUBLICITAT

L'ocupació hotelera assolirà les millors xifres a partir del dia 1

  • Els establiments, segons la seva ubicació, tenen plenes entre el 70 i el 90% de les habitacions
EVA ARASA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Uns turistes, a la recepció del seu hotel Foto: TONY LARA

l'ocupació hotelera se situa aquests dies entre el 70 i el 90%, una xifra que el sector valora positivament si bé les expectatives inicials eren un pèl més optimistes i preveien que aquesta ocupació fregués el 100%, especialment als establiments ubicats a peu de pistes. En qualsevol cas, la màxima afluència durant les vacances de Nadal s'espera a partir del dia 1 de gener i fins al 8, és a dir, un cop passades les festes més casolanes com són el mateix Nadal o el dia de Sant Esteve.

«A partir del dia 1 tindrem una ocupació més bona», va afirmar el portaveu de les associacions hoteleres (UH i AdHA), Juan Antonio Azurmendi, en declaracions a EL PERIÒDIC. Així i tot, Azurmendi no es queixa i considera que l'ocupació, encara que una mica més baixa del que s'havia previst inicialment, és prou bona: «És cert que l'ocupació és una mica més ajustada del que prevèiem, que era entre el 80 iel 100% segons els establiments i la seva ubicació, però estem amb ocupacions, del 70, el 80 i el 90%, que no està pas malament».

Els hotels més plens, com és de suposar, són els que estan a peu de pistes, mentre que els establiments de les parròquies centrals són els que tenen una activitat més fluixa. Pel que fa a les dates de més afluència, el portaveu del sector creu que es manté la tendència d'altres anys. Tal com va assenyalar, «Andorra sempre ha tingut una gran clientela familiar, que té diferents opcions per passar-ho bé: l'esquí, el shopping, etc», i aquest tipus de turista es mou més a partir de Cap d'Any, és a dir, durant el segon període de les vacances.

Més clients, menys temps / «L'any passat ja es va notar la crisi i aquest any es confirma la tendència: la gent va més apurada, els costa més obrir la butxaca i, per tant, s'ho miren més a l'hora de gastar». Aquesta és la percepció d'Azurmendi, que constata que les estades són més curtes –han passat de cinc a tres dies en molts casos–, de manera que «els hotels tenen més clients, però que s'hi estan menys dies».

Sigui com sigui, aquesta és la quinzena més important de la temporada i els hotelers, per ara, no perden l'esperança de tancar-la amb un balanç, al cap i a la fi, positiu.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT