PUBLICITAT

Beques com a inversió de futur

  • Tres estudiants aprofiten l'ajut per cursar postgraus
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els becats Joan-Baptista Pons, Rupert Fornells i Gregory Souque, a l'acte d'ahir Foto:TONY LARA

«Una eina de promoció social, i de les poques que tenim a Andorra». Així és com valorava Joan-Baptista Pons, en declaracions a l'ANA, les beques de la Fundació Crèdit Andorrà. Pons, que és un dels becats en la convocatòria 2010, està cursant un màster en Relacions Internacionals i Economia a la London School of Economics i va assistir ahir a la trobada institucional que es fa cada any pels volts de Nadal a la seu de Crèdit Andorrà, en la qual assisteixen tots els estudiants que han rebut una beca des de l'any 1988. Els altres dos estudiants becats aquest any són Rupert Fornell, que realitza un MBA a l'Instituto de Empresa de Madrid, i Gregory Souque, que també cursa un MBA, en aquest cas a Esade, a Barcelona.

«S'atorguen poques beques i, en canvi, cada cop són més necessàries perquè cal invertir més en I+D», assegurava Fornell. Souque, pel seu cantó, explicava que la beca li ha permès l'accés a uns estudis que li asseguren «una progressió laboral més ràpida». En definitiva, tots tres valoren molt positivament el suport econòmic que els ha representat aquest ajut.

La Fundació Crèdit Andorrà, en la convocatòria 2010, ha atorgat un total de tres beques per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Els beneficiats admeten que, sense la beca, no haguessin pogut fer front a la despesa que suposen els estudis que han triat, i subratllen que l'ajuda de l'entitat els permet estudiar a l'estranger sense treballar i sense endeutar-se més del que poden assumir. Els becaris valoren positivament la convocatòria de beques i, de fet, reclamen que s'inverteixi més en coneixement, en formació i en I+D, perquè cada cop el PIB del país depèn més d'aquests aspectes.

Els tres estudiants també van ressaltar la intenció d'invertir al país el coneixement que adquireixin durant aquest any acadèmic. Pons, que s'està especialitzant en diplomàcia econòmica, té previst tornar a Andorra un cop hagi adquirit experiència i dedicar-se a l'àmbit diplomàtic o ser assessor financer del Govern. L'objectiu de Rupert Fornell és «obrir empreses que facin créixer Andorra», això sí, després de completar el màster en administració de negocis. Gregory Souque, de la seva banda, vol continuar la seva carrera professional en l'àmbit de la consultoria i el management i, a mig termini, tornar al món empresarial del Principat.

Les beques són la primera iniciativa social que va impulsar la Fundació Crèdit Andorrà i, fins al moment, n'ha lliurat 170, que representen més de 4 milions d'euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT