Soulié es veu «a punt» per afrontar la bogeria del Tour de Ski 2010

• És una de les cites més importants del curs per a l'andorrà, que l'havia fet al 2008
ESCALDES-ENGORDANY

Els corredors, exhausts en l'arribada en una etapa del Tour 2009 Foto: EL PERIÒDIC

Francesc Soulié va ser una de les abscències en la foto de família que es fan tots els integrants de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) en la vespra de la nit de Nadal. Perquè mentre la resta dels seus companys tenen unes minivacances fins al gener ell afronta a partir de demà passat una de les competicions més dures que existeixen en l'esquí de fons: el Tour de Ski.

El corredor andorrà ha estat preparant-se a consciència per a aquesta cita, una de les més importants del curs per a ell, que es perllonga per més d'una setmana i que compta amb vuit etapes i va assegurar a aquest rotatiu estar «a punt» per poder acabar; aquest serà l'objectiu que ja va aconseguir fa dos anys quan va fer el Tour per primera vegada i va finalitzar en la 53a posició dels 55 valents que van aconseguir creuar la línia d'arribada l'últim dia. Repertir-ho ara també seria una gesta.

CINC ESTACIONS A ALEMANYA I ITÀLIA / El Tour del 2010 es disputarà en cinc estacions d'Alemanya i Itàlia i constarà d'un total de 102 quilòmetres a repartir en els deu dies que dura la competició, amb els dos dies de descans que hi han inclosos.

Soulié ja és a l'estació teutona d'Oberhof per començar demà amb la cursa pròleg de 5 quilòmetres i el primer dia de l'any nou –dissabte– continuarà en la mateixa estació per fer l'esprint. Els dies 2 i 3 de gener el Tour es traslladarà a Oberstdorf per fer una cursa d'esprint i la de persecució, respectivament. L'endemà tocarà dia de descans i tots els participants es desplaçaran a Itàlia per afrontar el dia a Cortina-Tobalch la cursa de l'esprint el dia 5 i la de persecució el dia de Reis. El 7 tocarà de nou jornada de descans i el 8 continuarà la competició a Val di Fiemme per fer la cursa de 15 quilòmetres i el 9, com a punt i final, es farà la més exigent, la de 50, en la qual tocarà patir amb les poques forces que quedaran als corredors.