PUBLICITAT

Eleccions federatives

La candidatura de l’Sprint Club posa els clubs al centre del projecte

Un dels pilars, apunten, és l’impuls «decidit» al ciclisme femení

Per El Periòdic

Un instant de la presentació de la candidatura de l’Sprint Club.
Un instant de la presentació de la candidatura de l’Sprint Club. | Sprint Club

«Amb el desig de portar el ciclisme andorrà cap a una nova era de creixement, inclusió i excel·lència», l’Sprint Club ha presentat avui la seva candidatura a la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC). Aquesta, liderada per Enric Fontbernat, han apuntat que es distingeix per la seva visió rupturista i el compromís en la modernització de la gestió federativa. L’obertura de la presentació ha estat a càrrec del president de l’Sprint Club i candidat a vicepresident, Emili Pérez, manifestant que la iniciativa de presentar una candidatura per part de l’entitat «rau en l’objectiu d’establir una federació que respongui a les necessitats reals dels i les ciclistes, amb una clara vocació de construir un ciclisme inclusiu, igualitari i saludable, mitjançant un vincle proper als clubs».

D’entre els aspectes més destacats, un dels pilars d’aquest projecte, han apuntat que és el ciclisme femení: «Una prioritat és l’impuls decidit d’aquest». En aquesta línia, han assenyalat que la candidatura es compromet a promoure la pràctica del ciclisme entre nenes i dones tant en l’àmbit de la base com en l’alt rendiment, així com proporcionar eines als clubs per incrementar la participació femenina i millorar les seves experiències. D’altra banda, l’Sprint Club vol dur a terme una anàlisi dels recursos tècnics i econòmics de la federació vers els projectes femenins i valorar els recursos que es canalitzen, mitjançant l’ens, des de l’administració (beques i ajuts).

L’equip, format per esportistes, tècnics i gestors d’àmplia experiència en l’àmbit del ciclisme com Xavier Palacios com a tresorer, Paola Pereira com a secretària, o Emili García i Aitor Punzano com a vocals, proposa una anàlisi del ciclisme al país. Així, entre les debilitats detectades han apuntat que es troben el nombre limitat de ciclistes de base i l’interès desigual dels patrocinadors, destacant també amenaces com la falta d’espais segurs per a la pràctica del ciclisme de base.

D’altra banda, han informat que tenen l’objectiu de complir «l’objecte social de la federació amb ètica i rigor, assegurant un ciclisme igualitari, inclusiu, saludable i sostenible», i millorar el reconeixement de la FAC a escala nacional i ampliar la seva presència internacional.

A més, «per garantir una gestió eficient i moderna», aposten per la creació de nous espais de debat i construccions de coneixement, els quals permetran als clubs, la FAC i altres actors «compartir idees, expressar opinions i prendre decisions col·lectives».

Per a concloure i en paraules de Fontbernat: «La nostra candidatura no només busca gestionar una federació, sinó construir una comunitat ciclista més forta, inclusiva i preparada per als reptes del futur».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT