PUBLICITAT

El copríncep episcopal i Bartumeu feliciten Artur Mas

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El bisbe Joan Enric Vives saluda Artur Mas, a la catedral de la Seu. Foto: ORIOL LLAURADÓ

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan Enric Vives, així com el cap de Govern, Jaume Bartumeu, han tramès les seves respectives cartes de felicitació al nou president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que va ser investit ahir al migdia. Vives ha posat en relleu el «coratge que requerirà l'exercici de la seva tasca» tenint en compte els «moments difícils», mentre que Bartumeu s'ha mostrat convençut que el seu nomenament «permetrà continuar aprofundint les excel·lents relacions d'amistat i cooperació entre Andorra i Catalunya».

Tant el copríncep episcopal com el cap de Govern es van afanyar ahir a trametre les respectives felicitacions al nou president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. El copríncep episcopal, Joan Enric Vives, va optar per felicitar per carta Artur Mas, just després que aquest prengués possessió del càrrec –Mas es convertia ahir en el 129è president de la Generalitat.

En la seva missiva, Vives deixava clar que la felicitació era en nom propi i també «en nom de les autoritats i del poble del Principat d'Andorra». El copríncep s'expressava així: «Són moments difícils i cal tot el coratge que ens heu manifestat fins ara. Que tingueu molt d'encert en la vostra tasca de servir tots els ciutadans de Catalunya, amb les seves diverses necessitats i sensibilitats, i amb una preocupació preferent per les polítiques socials i econòmiques en bé de tots».

Pel seu cantó, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va trametre una altra carta al nou president per «felicitar-lo molt sincerament» i per manifestar el convenciment que el seu nomenament «permetrà continuar aprofundint les excel·lents relacions d'amistat i cooperació que ja existeixen entre el Principat d'Andorra i Catalunya».

Així, malgrat que Bartumeu i Mas no comparteixen colors polítics, el to de la carta era eminentment de respecte institucional. Ara caldrà veure com es concreten aquestes relacions que, amb l'anterior Executiu català, van donar fruits en àmbits tan diversos com l'audiovisual o el sanitari –la cooperació en matèria sanitària entre Andorra i Catalunya és més antiga, però últimament es van arribar a concretar alguns acords que venien a formalitzar les relacions en aquest àmbit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT