PUBLICITAT

Els agents turístics encaren amb optimisme les vacances de Nadal

  • Els establiments hotelers de les parròquies altes tenen una ocupació que frega el 100%
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un grup de nens s'inicia a la pràctica de l'esquí Foto: TONY LARA

Els agents turístics encaren amb força optimisme les vacances de Nadal, un període que tot just es va iniciar divendres i que s'allargarà fins pels volts del dia de Reis, és a dir, el 6 de gener. En aquest sentit, i tal com recollia l'ANA, les estacions d'esquí del país valoren molt positivament les xifres d'ocupació hotelera, que frega el 100% aquestes dates, i pel fet de comptar amb unes «condicions òptimes», malgrat que no s'han produït «les grans nevades esperades» i que el vent ha deslluït, en part, aquest cap de setmana.

En qualsevol cas, des de Vallnord, la responsable de Comunicació, Anna Jiménez, destacava que aquests dies les condicions de neu són bones, gràcies sobretot a les petites nevades que s'han anat succeint els últims dies i també a la producció de neu artificial, possible per les baixes temperatures. A més, Jiménez va recordar que el gruix més important d'esquiadors s'esperava que arribés entre ahir i avui, un fet ben valorat, d'entrada, per les previsions.

De la seva banda, el director de Grandvalira, José Blanco, va assegurar que «el producte és bo» i que les previsions que es fan des del domini de les valls d'orient són optimistes. Així mateix, Blanco va explicar que l'afluència més forta a Grandvalira s'espera entre Cap d'Any i Reis, un moment en què les pistes poden presentar un estat òptim.

De fet, els dominis esquiables asseguren que, malgrat el que pugui pensar la gent, «que ha vist que no hem tingut grans nevades, les condicions són bones i les pistes estan obertes gairebé al 100%» –amb l'excepció del que va passar ahir per les fortes ràfegues de vent. Així ho va indicar la responsable de Comunicació de Vallnord, Anna Jiménez, que valorar positivament les petites nevades dels últims dies, just abans de Nadal, així com el treball que s'ha estat fent sobre el terreny. Jiménez també va destacar les baixes temperatures que hi ha hagut al Principat, cosa que ha permès la producció de neu artificial. Durant el període nadalenc, el domini de les valls del nord preveu estar obert gairebé al 100%, amb gruixos de fins a 80 centímetres de neu que «en principi, seria pols», segons les estimacions del domini.

Pel seu cantó, el director de Grandvalira, José Blanco, va afegir que dijous passat van caure al voltant de 15 centímetres de neu pols. «Igualment, tenim la sort que les temperatures són baixes i que els canons de neu estan treballant al màxim de la seva capacitat», va subratllar Blanco.

Per tant, el màxim responsable del domini oriental va assegurar que l'obertura de pistes s'aproxima al 100% en circumstàncies normals, amb gruixos de neu d'entre 30 i 60 centímetres. Blanco està convençut que el producte que ofereixen és «realment bo i preparat per al client que ha d'arribar els pròxims dies».

bon nivell d'ocupació /A nivell d'ocupació hotelera, des dels dos dominis van assegurar que els hotels de les parròquies altes estan fregant el 100% d'ocupació, cosa que els dóna una pista de com poden funcionar aquestes dates. Blanco va dir que aquest any hi ha «la mala sort» que Nadal i Sant Esteve hagin caigut en cap de setmana, igual que passarà amb Cap d'Any. Per aquest motiu, creu que seran caps de setmana tranquils i que el gruix més important d'esquiadors es concentrarà entre el 2 i el 6 de gener. Des de Vallnord, es treballava amb la previsió que el cap de setmana fos bastant tranquil i que la majoria de clients arribessin a partir d'avui. Ells esperen que el gruix de visitants s'allargui fins a la setmana de Reis.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT