PUBLICITAT

Grandvalira i Vallnord tanquen parcialment per culpa del fort vent

  • Les pistes van haver de tancar alguns remuntadors i també part dels accessos
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels telecadires d'Arcalís durant un temporal de neu. Foto: TONY LARA

Les estacions d'esquí de Vallnord i Grandvalira van tancar ahir una part dels seus remuntadors com a conseqüència del fort vent que bufava al Principat. El sector més afectat va ser el d'Arinsal, dins del domini de Vallnord, que a primera hora del matí només tenia tres pistes obertes. Per contra, el sector de Vallnord amb més pistes obertes va ser el d'Ordino-Arcalís.

Pel que fa al domini de Grandvalira, ahir es van tancar els accesos a Grau Roig i a Canillo. A més, dels 200 quilòmetres esquiables, només eren practicables la meitat, és a dir, uns 90 quilòmetres. Val a dir que, tot i la intensitat de les ràfegues i les seves conseqüències sobres els dominis esquiables, el fet és que els Bombers no van haver de fer cap sortida a causa del vent durant la nit de Nadal a Sant Esteve.

Pel seu cantó, Protecció Civil de Catalunya mantenia ahir l'alerta per forts vents al Pirineu, ja que les previsions meteorològiques apuntaven que les ràfegues podien arribar als 130 quilòmetres per hora. Les temperatures, a més, han estat gèlides aquests últims dies, amb màximes que, amb prou feines, arribaven als 2 o 3 graus positius de mitjana.

Avui, en canvi, s'espera que les temperatures es recuperin notablement i arribin a apujar-se uns 10 graus de mitjana. Així mateix, la previsió és que el vent afluixi.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT