PUBLICITAT

Cinc andorrans seran a la línia de sortida de la Titan Desert 2011

  • El ?Dakar de les bicicletes', del 9 i al 14 de maig, arribarà fins a Granada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els participants travessen un tram de dunes pel desert en una de les etapes de la Titan Desert 2010 Foto: TITANDESERT.COM

Cinc seran els representants andorrans en la Millenium Titan Desert 2011 by Powerade que es disputarà del 9 al 14 de maig en terres del Marroc i el sud d'Espanya.

Segons ha informat ATV Ramon Aranda serà a la línia de sortida un any més per viure la sisena participació –de les sis edicions que acumula el Dakar de les bicicletes de muntanya– i formarà part del nou equip BIBM amb Antonio Ramírez –tercera participació– i el debutant Francisco Ramon Bellido. A més hi ha a la llista de participants Javier Belmonte del Caubella Bike i Toni Esquerda, del Triatló Bike Sport.

Són, per tant, dos representacions tricolors menys que en l'edició del 2010 –a expenses de si algun altre andorrà és en la llista d'espera i és acceptat si es produeix alguna baixa– entre les quals destaca l'absència d'Ariadna Tudel, guanyadora en la categoria femenina i que s'ha centrat en el ciclisme en ruta amb l'equip basc Biskaia Durango.

RECORREGUT 100% NOU / El tancament de les inscripcions en arribar als 500 participants –supera amb escreix els 330 de l'any passat que va registrar una xifra rècord– quan encara queden poc més de cinc mesos per a que comenci la competició demostra l'èxit d'un esdeveniment que només fa sis anys que va nèixer. L'atractiu de fer-la en terres africanes és un èxit evident i en l'edició del 2011 tindrà un recorregut 100% nou, amb sis etapes de les quals cinc seran en terres del desert al Marroc i com a gran novetat viurà una darrera etapa per terres andaluses i amb arribada a Granada. Seran 600 quilòmetres –cent més que l'any passat– amb l'encant propi que ja es coneix del Dakar que es feia a l'Àfrica però traslladat a les bicicletes. El sacrifici sense motor es multiplica i per això només es fan sis etapes, però es manté com una cursa especial per la duresa que té el desert del Sàhara.

La gran estrella convidada per a la sisena edició serà el campió del Tour de França 2006 Òscar Pereiro, que es converteix en un nou rival en la lluita pel triomf final per a l'altre gran favorit, Roberto Heras, bicampió de la Titan Desert (2008 i 2010) i defensor del títol en la categoria masculina.

La sortida serà des d'Erfoud per superar una primera etapa de 90 quilòmetres, una segona de 100, una tercera de 120, la quarta i la cinquena de 130 i l'última de 70.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT