PUBLICITAT

Cita continental

Els Jocs dels Petits Estats preveuen acollir entorn els 1.300 atletes

Avui s'ha donat el tret de sortida a la campanya de captació de voluntaris per a la cita

Per Pol Forcada Quevedo

El secretari d'Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, i la presidenta del Comitè Organitzador dels Jocs dels Petits Estats, Anna Garcia.
El secretari d'Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, i la presidenta del Comitè Organitzador dels Jocs dels Petits Estats, Anna Garcia. | El Periòdic / P.F.Q.

Els Jocs dels Petits Estats d'Europa de l'any vinent, els quals se celebraran al Principat del 26 al 31 de maig, preveuen acollir entre 1.200 i 1.300 atletes. Aquesta és la xifra que es manegarà, segons ha confirmat la presidenta del Comitè Organitzador, Anna Garcia, qui ha recordat que hi ha una sèrie de dates límit, una al gener i la darrera al març, i que no serà fins llavors quan es tindrà la dada definitiva – segurament serà el dia 17 –. 

Preguntada per si Andorra tindrà representació en tots els esports, Garcia ha reconegut que s'està treballant perquè així sigui. A més, ha esmentat que s'intentarà acollir el màxim de disciplines "perquè tots els atletes que han estat treballant aquests anys puguin tenir resultats". El dia 8 d'aquest mes es feia oficial el seu nomenament com a presidenta del Comitè Organitzador: "És un honor, em fa molta il·lusió coordinar totes les parts implicades en aquest projecte que espero donin lloc a uns fantàstics Jocs". En aquest sentit, ha comentat que ara s'està acabant de posar al corrent de tots els temes i les diferents comissions que ja fa temps hi treballen, així com de tornar a posar-se en contacte amb totes les parts implicades: Govern, comuns i federacions.

D'altra banda, cal apuntar que avui s'ha donat el tret de sortida a la campanya de captació de voluntaris per a la cita de l'any vinent. "Estem molt contents", ha dit el secretari d'Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, afegint que avui ja s'han fet una setantena d'inscripcions i que la previsió "és fer una bona recaptació". De fet, des del Comitè Organitzador s'espera comptar amb la participació de 500 persones.

En relació amb això, s'han impulsat diferents accions per captar més gent. Una d'elles és a les escoles, amb la voluntat de fer un voluntariat més educatiu. En aquest cas "anem explicant als joves majors de 16 anys què suposa ser voluntari, i ser-ho als Jocs dels Petits Estats", ha explicat Cabanes. A part, s'ha tirat endavant un voluntariat més inclusiu amb associacions de persones amb discapacitats físiques i mentals, i a la vegada amb la gent gran, ja que ja han rebut sol·licituds.

Les reformes al Comunal

En aquesta mateixa casa s'ha publicat avui que la FAA està preocupada pels 'timings' de les reformes de l'Estadi Comunal Joan Samarra, però el secretari d'Estat de Joventut i Esports s'ha encarregat d'esvair qualsevol dubte, assegurant que les obres estaran enllestides per l'esdeveniment: "Estarà tot a punt, fins i tot ja s'ha encarregat el material per a l'atletisme". "Les inversions destinades a instal·lacions esportives són directa o indirectament per a les federacions que hi participen", ha completat. Per la seva part, i qüestionada sobre si el Comitè Organitzador participarà en la reforma del Comunal, tal com va demanar el cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, la seva presidenta ha asserit que aquestes són coses que s'estan treballant.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT