PUBLICITAT

Cultura

Cultura restaurarà una col·lecció de llibres dels segles XVII i XIX

La col·lecció, que inclou obres de Jacint Verdaguer i Lorenzo Gracián, ha rebut el 46,9% dels vots en el procés participatiu

Per El Periòdic

El conjunt de tres llibres dels segles XVII i XIX del fons bibliogràfic de Casa Rossell que serà restaurat.
El conjunt de tres llibres dels segles XVII i XIX del fons bibliogràfic de Casa Rossell que serà restaurat. | SFGA

La col·lecció de tres llibres dels segles XVII i XIX, procedents del fons bibliogràfic de Casa Rossell d'Ordino, ha estat la proposta guanyadora del procés participatiu per seleccionar el bé moble cultural que es restaurarà amb prioritat. La consulta, oberta entre el 18 de setembre i el 18 d'octubre a la plataforma www.visc.ad, ha registrat un total de 653 vots.

Dels vots emesos, el 46,9% han estat per als volums literaris, seguits per un 28,5% per a una peça del monument de Setmana Santa de finals del segle XVIII de l'església de Santa Eulàlia d'Encamp, i un 24,7% per a la bandera d'Andorra del segle XIX, procedent del fons de Casa de la Vall.

Els llibres guanyadors inclouen el poemari 'Idil·lis i cants místics' (1879) de Jacint Verdaguer, amb una dedicatòria manuscrita de l'autor; un volum del jesuïta Lorenzo Gracián, amb obres com 'El Criticón' (1651), 'El oráculo manual y arte de prudencia' (1647) i 'El héroe' (1637); i un tercer llibre del mateix autor que inclou 'La agudeza y arte de ingenio' (1648), 'El discreto' (1646) i 'El político don Fernando' el Católico (1640).

Aquesta iniciativa, que arriba al seu tercer any, contribueix a donar a conèixer les peces del patrimoni cultural d’Andorra, alhora que posa en valor la tasca de conservació i restauració del departament de Patrimoni Cultural i la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, que coordina aquest tipus de consultes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT