PUBLICITAT

El PRA preveu fer el congrés fundacional a final de gener

  • La formació política entra a tràmit la sol·licitud d'inscripció al registre
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Gilbert Saboya entra a tràmit la sol·licitud d'inscripció del PRA, ahir. Foto: TONY LARA

El Partit Reformista d'Andorra (PRA) celebrarà el congrés fundacional a final del mes de gener. Com a mínim, aquestes són les previsions de la junta gestora, que ahir va entrar a tràmit la sol·licitud d'inscripció del partit al registre d'associacions del Govern, juntament amb els estatuts de la nova formació política.

La junta gestora del PRA preveu que el congrés fundacional del partit es pugui fer «entre el 20 i el 25 de gener», segons va anunciar el seu portaveu, Gilbert Saboya. És en aquest congrés que es presentaran les primeres ponències polítiques i on es definiran, per tant, els posicionaments del partit tant en matèria econòmica com política pròpiament dita.

Una representació d'aquesta junta gestora, encapçalada per Saboya i Enric Tarrado, va ser l'encarregada de fer «el darrer pas formal» i presentar uns estatuts pactats en assemblea, que només han patit «uns retocs jurídics» per ajustar-se als requisits formals. De fet, el que s'ha incorporat als estatuts és el règim disciplinari, de manera que l'essència queda intacta i s'ha «respectat», amb paraules de Saboya, el que s'havia decidit a les assemblees anteriors.

Saboya va subratllar que la voluntat és que el congrés sigui molt participatiu i que els afiliats siguin els que tinguin la paraula. En aquest sentit, el portaveu de la junta gestora va assegurar que ells no es consideren els fundadors del partit, sinó que ho seran els assistents al congrés del gener.

suport al grup reformista / Sobre la relació amb Coalició Reformista (CR) i les declaracions de Joan Gabriel en la línia de mantenir aquestes sigles de cara als pròxims comicis, Saboya simplement va recordar que el PRA, actualment, dóna suport al grup parlamentari reformista. Igualment, Saboya va assegurar que les línies de diàleg estan obertes amb tots els membres de la coalició.

L'últim acte del PRA va comptar amb 150 assistents. Ara caldrà veure si la xifra se supera en el pròxim congrés i qui s'afilia al nou partit.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT