PUBLICITAT

Recerca empresarial de joves talents del país

  • El Fòrum esdevé punt de trobada per concretar relacions laborals i reduir la marxa d'estudiants a treballar a l'estranger
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Miralles i Blasi conversen amb empresaris participants, ahir. Foto: SFG

Es busca talent jove i amb ganes d'integrar-se en una estructura empresarial del país. I a l'altra banda, es busquen empreses disposades a apostar per estudiants sense experiència amb potencial per explotar. El resultat d'aquesta sinergia ha confluït en la creació del primer Fòrum Estudiants-Empresa, que es va celebrar ahir al Centre de congressos de la capital.

L'activitat, organitzada pel Govern, pretén posar en contacte el col·lectiu d'estudiants d'ensenyament superior amb les empreses andorranes, tal com va explicar ahir el secretari d'Estat d'Ensenyament Superior i Recerca, Joan Marc Miralles, durant la inauguració, en què també hi va assistir el secretari d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat, Manel Blasi. A més, la trobada vol servir per estabilitzar el mercat laboral amb «els talents que han anat a estudiar fora», va manifestar Miralles.

La celebració del Fòrum pretén limitar els treballadors amb potencial a l'estranger. I és que segons un estudi del CRES realitzat entre el 1997 i el 2007 només entre un 20% i 30% de les persones que cursen estudis fora retornen a exercir al Principat.

Al llarg de la jornada, el Centre de Congressos va acollir estands d'una desena d'empreses per tal que els estudiants poguessin establir contacte directe amb les empreses que els interessin i, alhora, aquestes puguin contactar amb els perfils formatius que els convinguin. L'esdeveniment també va comptar amb tallers per facilitar la recerca de feina i xerrades amb diferents agents de la societat andorrana dirigides a analitzar el comportament del mercat del treball en els propers anys.

En aquest sentit, Miralles va explicar que sovint els joves «no saben que hi ha la possibilitat de desenvolupar una vida professional al país similar a la que tenen a l'estranger».

La proposta del Govern ha estat vista amb bons ulls tant per les empreses com pels propis estudiants. «Sovint els joves estudien carreres que no acaben d'encaixar al país», va explicar Pere Montes, empresari participant, que va afegir que els empresaris «poden ajudar» per arribar a fer compatible la formació amb la demanda d'Andorra.

La data es va escollir en un període on els estudiants han cessat l'activitat lectiva preveient que haurien tornat al país. Tot i això, els responsables van reconèixer que el dia marcat no va ser el més adequat, va informar l'ANA. De tota manera, els responsables preveuen repetir l'experiència en pròximes edicions i fins i tot repetir-la dues vegades l'any: durant el període de Nadal i durant el període estival.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT