PUBLICITAT

Visites comunals

Ordino i Alquézar s'alcen i alien com a 'Best Tourism Villages'

Juntament amb Rupit, els dos territoris mantenen visites d'intercanvi pel seu desenvolupament turístic

Per El Periòdic

La delegació del Comú d'Ordino desplaçada aquesta setmana a la localitat d'Alquézar.
La delegació del Comú d'Ordino desplaçada aquesta setmana a la localitat d'Alquézar. | Comú d\'Ordino

Una delegació del Comú d'Ordino encapçalada per la cònsol major, Maria del Mar Coma, ha visitat aquesta setmana la localitat d'Alquézar, a la província d'Osca, per conèixer el treball desenvolupat arran de rebre el 2022 el guardó de 'Best Tourism Villages' concedit per l'Organització Mundial del Turisme (ara anomenat ONU Turisme).

De la mateixa manera, Ordino va rebre el guardó l'any passat i la visita s'emmarca en les accions de treball que les dues localitats mantenen amb Rupit, també escollida Best Tourism Villages el 2022,per unir sinergies amb vista a incrementar la visibilitat d'aquesta marca internacional després del reconeixement de l'ONU. Per aquesta raó, estan desenvolupant una estratègia de comunicació conjunta, una proposta d'itinerari de pobles Best, un calendari comú d'esdeveniments i la creació d'experiències turístiques vinculades a la marca.

A banda, els citats territoris volen impulsar la creació d'un clúster turístic de les localitats designades per ONU Turisme a la península Ibèrica. Amb aquesta finalitat, es desenvolupen visites d'intercanvi d'experiències entre els tres pobles esmentats, per tal de conèixer el desenvolupament turístic, les seves característiques i projectar accions.

A la trobada a Alquézar, tingut lloc dimarts, hi van participar l'alcaldessa de la localitat, Ana Blasco i els regidors de l'ajuntament Lluís Izquierdo i Raquel Fernández, la tècnica de Turisme de la Comarca, Sandra Navarro i l'equip d'informadors de l'Oficina Comarcal de Turisme Guara Somontano. Per la banda ordinenca, a la cònsol major la van acompanyar el conseller de Turisme, Esport i Dinamització, Jordi Serracanta, la directora de Turisme, Cristina Ariño, i l'assessor en matèria turística, Enric Martínez – Sala.

Cal informar que la jornada va començar a l'Oficina Comarcal de Turisme Guara Somontano des d'on es va realitzar un recorregut guiat per Alquézar, es van conèixer les principals fites i projectes turístics de la localitat, com també les Passarel·les, a més de signar-se el llibre de visites de l'Ajuntament, per després mantenir una reunió de treball.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT