PUBLICITAT

El PRA farà el congrés fundacional al gener

  • La junta gestora ha entrat a tràmit la sol·licitud d'inscripció del partit al registre d'associacions
  • Saboya recorda que actualment donen suport al grup parlamentari reformista
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA


23122010_pra
Gilbert Saboya arriba a l'edifici del Govern, acompanyat de membres de la junta gestora del PRA. Foto: TONY LARA
La junta gestora del Partit Reformista d'Andorra (PRA), que aquest dijous ha presentat al Govern els estatuts del partit, preveu celebrar el congrés constituent de la formació a finals del mes vinent, entre el 20 i el 25 de gener. Així ho ha assegurat el portaveu de la junta, Gilbert Saboya, que ha afegit que durant aquest primer congrés es presentaran diverses ponències polítiques i s'escollirà l'executiva que haurà de representar el partit. Saboya també ha indicat que actualment el PRA està donant suport al grup parlamentari reformista, i que la direcció que vulgui agafar el partit la determinaran els futurs afiliats.

El Partit Reformista d'Andorra ha fet aquest dijous "el darrer pas formal del procés de constitució", amb l'acte d'entrada a tràmit de la sol·licitud d'inscripció del partit al registre d'associacions del Govern. Una representació de la junta gestora, encapçalada per Gilbert Saboya i Enric Tarrado, ha estat l'encarregada de presentar uns estatuts que "només han patit alguns retocs jurídics" com és la creació d'un règim disciplinari, ja que s'ha respectat el que es va decidir a les assemblees.

Gilbert Saboya ha assegurat que es tracta de l'últim pas administratiu de la creació del partit, i que a partir d'ara començaran a encarar els processos polítics. Per aquest motiu, s'ha previst celebrar a finals de gener el primer congrés, on ja s'exposaran els posicionaments en temes polítics i econòmics. També està previst que s'esculli l'executiva que representarà el partit.

La voluntat és que el congrés sigui "un moviment molt participatiu on els afiliats tinguin la seva paraula". De fet, ha assegurat que els fundadors del partit no són els membres de la junta gestora, sinó que ho seran els assistents al congrés. Els membres de la junta desitgen que la participació al congrés superi les 150 persones de l'última assemblea del Delfos.

Pel que fa a l'encaix que ha de tenir el PRA dins l'espai reformista, Saboya ha indicat que aquest posicionament encara no s'ha pres, perquè la decisió de cap on ha d'anar el nou partit l'ha de prendre la gent que participi al congrés. El portaveu ha recordat que actualment el PRA participa i dóna suport al grup parlamentari reformista, i també ha explicat que les línies de diàleg amb tots els membres de la coalició estan obertes. De fet, la gestora ha anat mantenint els contactes per informar dels processos que s'estan seguint, incloent l'acte d'aquest dijous.


Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT